Concertadvies

Ton Koopman en Amsterdam Baroque: Händels Messiah

  • Amsterdam Baroque Orchestra & Maarten Engeltjes © Khalid AlBusaidi
  • Ton Koopman © Camile Schelstraete
  • Johannette Zomer © Jonas Sacks

Musici

Amsterdam Baroque Orchestra & Choir

Ton Koopman - dirigent

Johannette Zomer - sopraan

Meer musici

Programma

Händel - Messiah, HWV 56

Meer programma

  • 11 dec 2013

    20:15 - 23:00

Händels Messiah
De Messiah is een geestelijk werk, de tekst gaat immers over Jezus Christus. Maar in de Messiah wordt, heel anders dan bijvoorbeeld in Bachs Matthäus-Passion, geen groot avondvullend drama verteld. Men hoort in de Messiah prachtige muziek over heel basale menselijke gemoedstoestanden. Vreugde, verdriet, trots, berouw, dreiging, angst, medelijden, tederheid, saamhorigheid, dankbaarheid: alles komt langs en is voor iedereen herkenbaar. De Messiah is één van de mooiste grote werken uit de Barok, en dat is vooral te danken aan Händels uitzonderlijke gave voor voor melodieën.

Ton Koopman
Händels Messiah door het Amsterdam Baroque Orchestra & Choir onder leiding van Ton Koopman garandeert een uitvoering op topniveau. Het orkest zet al 35 jaar internationaal de barokke toon en tot op de dag van vandaag is Ton Koopman een van de meest gevraagde dirigenten wereldwijd. Ton Koopmans levendige en meeslepende manier van dirigeren belooft een feestelijke avond uit, de ideale opmaat tot het Kerstfeest. Zoals altijd werken ook aan dit concert topsolisten mee, zoals sopraan Johannette Zomer en countertenor Maarten Engeltjes.

Wintermaanden: maak kans op 100 euro concerttegoed
Wanneer u kaarten bestelt voor dit concert, maakt u kans op 1 van de 10 Concertgebouw-bonnen met een concerttegoed van 100 euro! Om kans te maken op dit concerttegoed vult u tijdens uw online bestelling in het winkelmandje de couponcode WINTER2013 in. Winnaars worden individueel op de hoogte gesteld. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Alles klinkt mooier in Het Concertgebouw. Ook klassieke klanken in de koude wintermaanden!

Musici

Amsterdam Baroque Orchestra & Choir
Ton Koopman (dirigent)
Johannette Zomer (sopraan)
Maarten Engeltjes (countertenor)
Jörg Dürmüller (tenor)
Klaus Mertens (bas)

Programma

Händel - Messiah, HWV 56
Rang 1 Rang 1+ Rang 2 Rang 3 Rang 4
Standaard € 59,00 € 75,00 € 49,00 € 39,00 € 29,00
  • Drankjes inclusief
  • 25% korting op Q-Park Museumplein
  • Gratis garderobe
Concertadvies