Concert advies

Het Concertgebouw Fonds

  • © Jacob Olie

Een particuliere zaak
Het Concertgebouw bestaat dankzij een particulier initiatief genomen in 1881. Tot op de dag van vandaag is slechts vijf procent van de inkomsten van Het Concertgebouw afkomstig van de overheid. Particulieren spelen een doorslaggevende rol in de toekomst van Het Concertgebouw. Voor particulieren is in 2000 de Stichting Het Concertgebouw Fonds opgericht. Dit steunfonds van het gebouw en zijn activiteiten is er om u te helpen met schenkingen, klein of groot, met het lidmaatschap van een van de vier Kringen, of met een legaat of een nalatenschap.

Investeren in de toekomst
Het Concertgebouw Fonds investeert in renovaties en restauraties van het kwetsbare gebouw. Tegelijkertijd investeert het fonds in muziekeducatie, waarmee het bouwt aan het best mogelijke fundament: het publiek van de toekomst.

Schenken: vele mogelijkheden
U kunt op vele manieren bijdragen aan Het Concertgebouw Fonds. Alle schenkingen zijn van harte welkom! Het Concertgebouw Fonds is door de belastingdienst aangemerkt als een ANBI, wat betekent dat alle schenkingen fiscaal aftrekbaar zijn. Ook bestaat er de mogelijkheden van een Fonds op Naam.

Het Fonds voor de Kleine Zaal
Ook met kleinere schenkingen kunnen we bijzondere dingen doen. Speciaal voor deze schenkingen is het Fonds voor de Kleine Zaal.

Kringen voor bijzondere gasten
Voor zeer betrokken donateurs zijn er vier Kringen. Leden van een Kring hebben privileges, variërend van de persoonlijke servicedesk via welke u altijd - ook voor zeer drukbezochte concerten - kaartjes kunt bestellen, tot uitnodigingen voor besloten repetities, concertreizen en Het Concertgebouw Diner.

Nalaten: La Suite
De meest toekomstgerichte en voor velen mooiste manier van schenken is La Suite, het opnemen van Het Concertgebouw Fonds in uw testament.

Contact
Voor meer of andere informatie kunt u uiteraard altijd direct contact met ons opnemen.

Het Concertgebouw Fonds Brochure

Lees brochure
  • Kijk hoe de beroemde foto die Jacob Olie in 1902 van Het Concertgebouw nam tot leven komt!