Concert advies

Het Concertgebouw Fonds

  • © Jacob Olie

Een particuliere zaak
Het Concertgebouw bestaat dankzij een particulier initiatief genomen in 1881. Tot op de dag van vandaag is slechts vijf procent van de inkomsten van Het Concertgebouw afkomstig van de overheid. Particulieren spelen een doorslaggevende rol in de toekomst van Het Concertgebouw. Voor particulieren is in 2000 de Stichting Het Concertgebouw Fonds opgericht. Dit steunfonds van het gebouw en zijn activiteiten is er om u te helpen met schenkingen, klein of groot, met het lidmaatschap van een van de vier Kringen, of met een legaat of een nalatenschap.

Investeren in de toekomst
Het Concertgebouw Fonds investeert in renovaties en restauraties van het kwetsbare gebouw. Tegelijkertijd investeert het fonds in muziekeducatie, waarmee het bouwt aan het best mogelijke fundament: het publiek van de toekomst. Bekijk vijf belangrijke redenen om bij te dragen aan de toekomst van Het Concertgebouw.

Fiscale aspecten
Het Concertgebouw Fonds is door de belastingdienst aangemerkt als ANBI, daarom zijn alle schenkingen aan het fonds fiscaal aftrekbaar. In veel gevallen kunnen schenkingen voor 100% in mindering worden gebracht in de hoogste schijf van de inkomstenbelasting. In 2012 is Het Concertgebouw Fonds door de belastingdienst aangemerkt als een Culturele Instelling. Schenkingen aan het fonds mogen daarom, zolang de Geefwet van kracht is, tot een bedrag van vijfduizend euro voor 125% in mindering worden gebracht in de hoogste schijf van de inkomstenbelasting. Deze regeling geldt alleen voor culturele instellingen. Van groot belang is dat over de verkrijgingen die Het Concertgebouw Fonds mag ontvangen, geen schenk- of erfbelasting wordt geheven. Legaten, erfstellingen en schenkingen zijn geheel onbelast.

Het Fonds voor de Kleine Zaal
Ook met kleinere schenkingen kunnen we bijzondere dingen doen. Speciaal voor deze schenkingen is het Fonds voor de Kleine Zaal.

Kringen voor bijzondere gasten
Voor zeer betrokken donateurs zijn er vier Kringen. Leden van een Kring hebben privileges, variërend van de persoonlijke servicedesk via welke u altijd - ook voor zeer drukbezochte concerten - kaartjes kunt bestellen, tot uitnodigingen voor besloten repetities, concertreizen en Het Concertgebouw Diner.

Muziek in uw testament
De meest toekomstgerichte, en voor velen mooiste manier om Het Concertgebouw en zijn muzikale tradities door te geven, is het opnemen van Het Concertgebouw Fonds in uw testament. Elk legaat is meer dan welkom en helpt alles wat zo kenmerkend is aan Het Concertgebouw in stand te houden.

Contact
Voor meer of andere informatie kunt u uiteraard altijd direct contact met ons opnemen.