Concert advies

Bestelinformatie

Online Kopen
Via de concertagenda kunt u op ieder moment van de dag online kaarten bestellen. Via de zaalplattegrond kiest u uw stoel(en) in de zaal. Om online te bestellen heeft u een persoonlijke account nodig. U kunt betalen met alle creditcards, via iDeal en met de Podium Cadeaukaart.

  • U kiest online zelf uw stoelen, of u laat het kaartverkoopsysteem uw stoelen kiezen.
  • Bij het afronden van uw transactie kunt u kiezen uit twee opties om uw kaarten in bezit te krijgen:

    •  Toegangskaarten per post: uw kaarten worden binnen enkele dagen opgestuurd naar adressen binnen Nederland. Wanneer het concert binnen 5 dagen na de besteldatum plaatsvindt, liggen uw kaarten klaar bij de kassa. Heeft u een buitenlands adres opgegeven, dan liggen uw kaarten altijd klaar bij de kassa. Het Concertgebouw rekent € 4,00 per transactie voor deze service.
    • Zelf e-tickets printen: u ontvangt per e-mail een bevestiging van de transactie met daarin een link naar een PDF-bestand met daarin uw e-ticket. Let op: de bevestigingsmail is dus níet uw toegangsbewijs. Het PDF-bestand is uw toegangsbewijs. Daarnaast zijn uw e-tickets beschikbaar via uw account. Adobe Acrobat is het geschikte programma om de PDF met uw e-ticket te openen. Bij uw concertbezoek toont u een print van uw e-ticket. Het Concertgebouw rekent € 2,50 voor deze service.
  • Online kaarten kopen kan alleen in de browsers Internet Explorer (versie 8 en hoger), Mozilla Firefox (versie 3 en hoger), Google Chrome en Safari.

Telefonisch
U kunt telefonisch kaarten bestellen via de Concertgebouwlijn: 0900 671 83 45 (€ 1,- per gesprek, vanuit Nederland), of 0031 20 671 83 45 (vanuit het buitenland) dagelijks bereikbaar van 10:00 tot 17:00 uur. U kunt ervoor kiezen uw kaarten per post of als e-ticket te ontvangen. Wij rekenen voor deze service  € 5,00 (kaarten per post) of € 4,50 (e-tickets). Voor het afhalen en betalen bij de kassa van (telefonisch) gereserveerde kaarten rekenen wij € 5,00.

Kassa
De kassa van Het Concertgebouw is van maandag tot en met vrijdag van 13:00 tot 19:00 uur geopend, op zaterdag en zondag van 10:00 tot 19:00 uur. Voor alle dagen van de week geldt dat u vanaf 19:00 uur alleen bij de kassa terecht kunt voor toegangskaarten voor concerten op de avond zelf. Als er 's avonds geen concert plaatsvindt in Het Concertgebouw, sluit de kassa om 17:00 uur. Op feestdagen gelden soms gewijzigde openingstijden. Voor het afhalen en betalen bij de kassa van (telefonisch) gereserveerde kaarten rekenen wij € 5,00.

Uitverkocht?
Voor uitverkochte concerten komen dikwijls nog kaarten beschikbaar. Wilt u een concert bezoeken dat is uitverkocht? Bekijk dan regelmatig de pagina van het betreffende concert om te zien of er weer kaarten beschikbaar zijn. Daarnaast worden aan de kassa op de dag van het concert vanaf 5 kwartier voor aanvang volgnummers uitgegeven voor niet afgehaalde reserveringen.

'Weet waar je koopt'

Koop alléén kaarten via de officiële verkoopkanalen. Kaarten gekocht via niet-officiële ticketaanbieders worden bijna altijd te duur aangeboden en bieden geen garantie voor toegang. Kijk voor meer informatie op www.weetwaarjekoopt.nl.

Vragen
Voor vragen en opmerkingen over de kaartverkoop kunt u mailen naar: Kaartverkoop Het Concertgebouw
Voor overige vragen en opmerkingen kunt u mailen naar: Het Concertgebouw

Gratis openbaar vervoer (GVB) vanaf 1 september 2014: alléén voor seriehouders en educatieprojecten
Met ingang van 1 september 2014 is de gratis vervoersservice van het GVB uitsluitend geldig voor houders van seriekaarten en voor scholieren die educatieprojecten bezoeken. Seriehouders (vaste serie bestaand uit een vast aantal concerten en een vaste stoel) kunnen op vertoon van hun toegangskaart gebruik blijven maken van gratis openbaar vervoer. Deze geldt voor tram en bus van het GVB, vanaf 3 uur vóór tot 4 uur na aanvang van het concert. Of uw concertkaartje wel of geen gratis vervoer biedt, kunt u zien aan de aanwezigheid van een GVB-logo op uw kaartje. Indien u géén GVB-logo op uw kaartje aantreft, heeft u géén recht op gratis openbaar vervoer.

Drankje inclusief
Bij de toegangsprijs is een drankje voorafgaand aan het concert en in de pauze inbegrepen. Dit geldt niet voor de champagnebar en het aanbod in het Concertgebouw Café. Bij sommige concerten is het drankje niet bij de prijs inbegrepen. Dit staat bij de desbetreffende concerten vermeld.