Concert advies

Bestelinformatie

Online Kopen
Via de concertagenda kunt u op ieder moment van de dag online kaarten bestellen. Via de zaalplattegrond kiest u uw stoel(en) in de zaal. Om online te bestellen heeft u een persoonlijke account nodig. U kunt betalen met alle creditcards, via iDeal en met de Podium Cadeaukaart.

  • Voor seizoen 2015-2016 kunt u nu al series bestellen en/of verlengen. Vanaf 1 juni kunt u voor de concerten van seizoen 2015-2016 losse kaarten bestellen. Het verlengen van uw series kan tot en met donderdag 19 maart 2015.
  • U kiest online zelf uw stoelen, of u laat het kaartverkoopsysteem uw stoelen kiezen.
  • Bij het afronden van uw transactie kunt u kiezen uit twee opties om uw kaarten in bezit te krijgen:

    •  Toegangskaarten per post: uw kaarten worden binnen enkele dagen opgestuurd naar adressen binnen Nederland. Wanneer het concert binnen 5 dagen na de besteldatum plaatsvindt, liggen uw kaarten klaar bij de kassa. Heeft u een buitenlands adres opgegeven, dan liggen uw kaarten altijd klaar bij de kassa. Het Concertgebouw rekent € 4,00 per transactie voor deze service.
    • Zelf e-tickets printen: u ontvangt per e-mail een bevestiging van de transactie met daarin een link naar een PDF-bestand met daarin uw e-ticket. Let op: de bevestigingsmail is dus níet uw toegangsbewijs. Het PDF-bestand is uw toegangsbewijs. Daarnaast zijn uw e-tickets beschikbaar via uw account. Adobe Acrobat is het geschikte programma om de PDF met uw e-ticket te openen. Bij uw concertbezoek toont u een print van uw e-ticket. Het Concertgebouw rekent € 2,50 voor deze service.
  • Online kaarten kopen kan alleen in de browsers Internet Explorer (versie 8 en hoger), Mozilla Firefox (versie 3 en hoger), Google Chrome en Safari.

Telefonisch
U kunt telefonisch kaarten bestellen via de Concertgebouwlijn: 0900 671 83 45 (€ 1,- per gesprek, vanuit Nederland), of 0031 20 671 83 45 (vanuit het buitenland) dagelijks bereikbaar van 10:00 tot 17:00 uur. U kunt ervoor kiezen uw kaarten per post of als e-ticket te ontvangen. Wij rekenen voor deze service  € 5,00 (kaarten per post) of € 4,50 (e-tickets). Voor het afhalen en betalen bij de kassa van (telefonisch) gereserveerde kaarten rekenen wij € 5,00.

Tijdelijke ConcertgebouwSerieLijn
Voor seizoen 2015-2016 kunt met ingang van vrijdag 27 februari al series bestellen. Dit kan online, maar ook tot en met donderdag 19 maart via de speciale ConcertgebouwSerieLijn: 020 - 305 99 77 (lokaal tarief), dagelijks bereikbaar van 10.00 tot 17.00 uur. De medewerkers kunnen uw series verlengen en/of passend advies geven over de beschikbare stoelen.

Kassa
De kassa van Het Concertgebouw is van maandag tot en met vrijdag van 13:00 tot 19:00 uur geopend, op zaterdag en zondag van 10:00 tot 19:00 uur. Voor alle dagen van de week geldt dat u vanaf 19:00 uur alleen bij de kassa terecht kunt voor toegangskaarten voor concerten op de avond zelf. Als er 's avonds geen concert plaatsvindt in Het Concertgebouw, sluit de kassa om 17:00 uur. Op feestdagen gelden soms gewijzigde openingstijden. Voor het afhalen en betalen bij de kassa van (telefonisch) gereserveerde kaarten rekenen wij € 5,00.

Uitverkocht?
Voor uitverkochte concerten komen dikwijls nog kaarten beschikbaar. Wilt u een concert bezoeken dat is uitverkocht? Bekijk dan regelmatig de pagina van het betreffende concert om te zien of er weer kaarten beschikbaar zijn. Daarnaast worden aan de kassa op de dag van het concert vanaf 5 kwartier voor aanvang volgnummers uitgegeven voor niet afgehaalde reserveringen.

'Weet waar je koopt'

Koop alléén kaarten via de officiële verkoopkanalen. Kaarten gekocht via niet-officiële ticketaanbieders worden bijna altijd te duur aangeboden en bieden geen garantie voor toegang. Kijk voor meer informatie op www.weetwaarjekoopt.nl.

Vragen
Voor vragen en opmerkingen over de kaartverkoop kunt u mailen naar: Kaartverkoop Het Concertgebouw
Voor overige vragen en opmerkingen kunt u mailen naar: Het Concertgebouw

Gratis openbaar vervoer (GVB) vanaf 1 september 2015: alléén voor educatieprojecten
Vanaf 1 september 2015 is de gratis vervoersservice van het GVB niet meer geldig voor houders van seriekaarten. Alléén scholieren die educatieprojecten bezoeken kunnen nog gebruik maken van gratis openbaar vervoer.

Drankje inclusief
Bij de toegangsprijs is een drankje voorafgaand aan het concert en in de pauze inbegrepen. Dit geldt niet voor de champagnebar en het aanbod in het Concertgebouw Café. Bij sommige concerten is het drankje niet bij de prijs inbegrepen. Dit staat bij de desbetreffende concerten vermeld.