Alba Rosa Viva! Festival

Ze was een uitzonderlijk muzikaal talent, een kosmopoliet die zich niet liet hinderen door haar vrouw-zijn: Alba Rosa Viëtor. De violiste en componiste overleed in 1979 maar leeft door in haar muziek. En in het naar haar genoemde festival Alba Rosa Viva!

Ook deze derde editie, voor het eerst in Het Concertgebouw, is helemaal in de geest van Alba Rosa. Pianiste en artistiek leider Reinild Mees stelde een dag samen vol eigenzinnige, lyrische composities van vooral veel vrouwen. Van Clara Schumann tot composer in residence Tansy Davies. Van mezzosopraan Karin Strobos tot cellistes Harriet Krijgh en Ella van Poucke. Eén dag, vier prachtige concerten: Alba Rosa leeft!

Aan het woord:

  • Artistiek leider Reinild Mees

    Reinild Mees is artistiek leider van het festival Alba Rosa Viva!. 'Alba Rosa Viëtor trok zich weinig aan van haar vrouw-zijn’

  • Componiste Tansy Davies

    Tansy Davies is composer in residence van Het Concertgebouw. Haar werk klinkt ook tijdens Alba Rosa Viva!

  • Celliste Harriet Krijgh

    Celliste Harriet Krijgh opent op zondagochtend het festival Alba Rosa Viva! 'Muziek is nooit af, en dat is mooi. Ik speel wat ik voel.’

Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.