Bereikbaarheid vanaf 22 juli (i.v.m. Noord/Zuidlijn)

Per 22 juli 2018 verandert met de opening van de Noord/Zuidlijn de bereikbaarheid van Het Concertgebouw. Op deze pagina laat het GVB zien wat er allemaal verandert in de stad, met ingang van 22 juli.

De bereikbaarheid van Het Concertgebouw met de tram/metro vanaf verschillende NS-stations in Amsterdam, en vanaf P+R Olympisch Stadion, is per 22 juli als volgt:

 • Centraal Station:
  - metro 52 (Noord/Zuidlijn) tot station De Pijp, daar overstappen op tram 3 of 12
  - tram 2 en 12
  - tram 11 (naar Surinameplein) tot halte Leidesplein, daar overstappen op tram 12 of 5
 • Station Zuid WTC:
  - tram 5
 • Station Amstel: tram 12
 • Station Sloterdijk: tram 19 tot halte Leidseplein, daar overstappen op tram 12 of 5
 • Station Muiderpoort: tram 3
 • P+R Olympisch Stadion:
  - tram 24 tot halte Roelof Hartplein, daar overstappen op tram 5 of 12. U kunt ook lopen vanaf halte Roelof Hartplein, vanaf daar is het ongeveer 500 meter lopen tot Het Concertgebouw
  - bus 347, bus 347 en bus 397 (Connexxion)

U stapt uit bij de halte Van Baerlestraat (tram 2) of de halte Museumplein (tram 3, 5, 12, bussen). Deze haltes zijn voor of om de hoek van Het Concertgebouw. Bekijk ook de Lijnen-kaart van het GVB. Naast de hoofdentree is een taxistandplaats. Bereid uw reis voor met de reisplanner Openbaar vervoer

Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.