Concertgebouworkest speelt Dvořáks 'Uit de nieuwe wereld'

Grote Zaal

 • Musici & Programma

  Musici

  Koninklijk Concertgebouworkest

  Antonio Pappano - dirigent

  Lisa Batiashvili - viool

  Programma

  Ljadov - Het betoverde meer, op. 62

  Tsjaikovski - Vioolconcert in D, op. 35

  Dvořák - Negende symfonie in e, op. 95 'Uit de Nieuwe Wereld'

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  Dvořák
  Een continent lag aan Dvořáks voeten toen hij werd uitgenodigd om in de Verenigde Staten aan Amerikaanse componisten te laten zien hoe ze een eigen nationale muziekstijl konden ontwikkelen geïnspireerd door volksmuziek uit hun eigen land. Zelf gaf hij het goede voorbeeld met zijn Negende symfonie. Dvořáks symfonie bevat weliswaar elementen uit 'de nieuwe wereld', maar in de melodieën klinkt vooral een alles overheersend verlangen naar zijn eigen Boheemse vaderland door. Mede daardoor werd het een onverwoestbare klassieker.

  Lisa Batiashvili
  Lisa Batiashvili, dit seizoen Artist in Residence bij het Concertgebouworkest, schittert voor de pauze in het Vioolconcert van Tsjaikovski. Bij de première gold het als onspeelbaar, maar al gauw groeide het uit tot een van de meest geliefde vioolconcerten. Lisa Batiashvili noemt het concert 'het meest oprechte dat ik niet alleen van hem, maar van wie dan ook ken – de hartekreet van een complexe persoonlijkheid die veel pijn, maar ook liefde heeft gekend'.

 • Prijzen
  Rang 1+ Rang 1 Rang 2 Rang 3 Rang 4
  Standaard € 141,90 € 106,70 € 74,80 € 58,30 € 33,00
  Prijstype Rang Prijs
  Standaard Rang 1+ € 141,90
  Standaard Rang 1 € 106,70
  Standaard Rang 2 € 74,80
  Standaard Rang 3 € 58,30
  Standaard Rang 4 € 33,00

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.

  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend (niet van toepassing op de Gratis Lunchconcerten).

 • Rondom uw bezoek

  Onderstaande extra’s kunt u direct meebestellen tijdens het online bestellen van uw concertkaarten, of via Mijn account nadat u uw concertkaarten heeft besteld.

  • Brunch

   Na afloop van Het Zondagochtend Concert, of voorafgaand aan een matinee, bieden wij u de mogelijkheid om uitgebreid in Het Concertgebouw te brunchen. Het uitgebreide warme en koude brunchbuffet kost € 26. Meer informatie over de brunch

  • Champagne Brunch

   Iets te vieren? Geniet na afloop van Het Zondagochtend Concert, of voorafgaand aan een matinee, van een uitgebreide Champagne Brunch in Het Concertgebouw. Het feestelijke Champagne Brunch-buffet kost € 33.

  • Voorprogramma

   Inleiding voor kinderen
   Voorafgaand aan dit concert is er om 13.15 uur een inleiding, speciaal voor kinderen (dit concert maakt deel uit van de Familieserie van het RCO). Uiteraard zijn (groot)ouders ook welkom.

 • Digitaal Concertprogramma

  Digitaal Concertprogramma

  Voor dit concert is een digitaal concertprogramma te koop voor € 1,50. Hierin vindt u het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden per concert. U kunt dit concertprogramma in het winkelmandje toevoegen. Vanaf een aantal weken voorafgaand aan het concert is het digitale programma te bekijken op www.preludium.nl.

 • Musici

  Koninklijk Concertgebouworkest

  Antonio Pappano - dirigent

  Lisa Batiashvili - viool

  Programma

  Ljadov - Het betoverde meer, op. 62

  Tsjaikovski - Vioolconcert in D, op. 35

  Dvořák - Negende symfonie in e, op. 95 'Uit de Nieuwe Wereld'

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

Met dank aan:

ING en UNILEVER "Global Partners of RCO Amsterdam"

In beeld

Kijk alvast rond!

Neem alvast een kijkje in Het Concertgebouw. Neem plaats op het frontbalkon, wandel door de foyers, of bekijk de Grote Zaal eens vanuit het perspectief van de dirigent!

Start de virtuele tour

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas