Daniele Gatti meets Janine Jansen bij het Concertgebouworkest

Grote Zaal

 • Musici & Programma

  Musici

  Koninklijk Concertgebouworkest

  Daniele Gatti - dirigent

  Janine Jansen - viool

  Programma

  Berg - Vioolconcert 'Dem Andenken eines Engels'

  Bruckner - Vierde symfonie in Es 'Romantische'

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  Daniele Gatti
  Het Concertgebouworkest brengt zijn nieuwe chef-dirigent Daniele Gatti en Janine Jansen, een van zijn meest geliefde stersolisten, bij elkaar.

  Janine Jansen
  Janine Jansen soleert in Alban Bergs ontroerende Vioolconcert 'Dem Andenken eines Engels', geschreven ter nagedachtenis van de veel te jong gestorven dochter van Alma Mahler en Walter Gropius. Het zou tevens Bergs eigen zwanenzang worden. Vergankelijkheid, zij het in meer algemene zin, inspireerde Bruckner tot een van zijn meest geliefde symfonieën: de Vierde, door hemzelf als 'Romantische' aangeduid. Vanaf de eerste vredige hoornsignalen waarmee in het eerste deel een middeleeuwse stad ontwaakt, via het jachttafereel in het derde deel, tot aan de 'ontketende natuur' die sommigen in het laatste deel horen – alles in de symfonie is erop gericht de toehoorder naar te transporteren naar een mooiere, lang geleden verdwenen wereld.

 • Prijzen
  Rang 1+ Rang 1 Rang 2 Rang 3 Rang 4
  Standaard € 141,90 € 106,70 € 74,80 € 58,30 € 33,00
  Prijstype Rang Prijs
  Standaard Rang 1+ € 141,90
  Standaard Rang 1 € 106,70
  Standaard Rang 2 € 74,80
  Standaard Rang 3 € 58,30
  Standaard Rang 4 € 33,00

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.

  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend (niet van toepassing op de Gratis Lunchconcerten).

 • Rondom uw bezoek

  Onderstaande extra’s kunt u direct meebestellen tijdens het online bestellen van uw concertkaarten, of via Mijn account nadat u uw concertkaarten heeft besteld.

  • Diner (3-gangen)

   Voorafgaand aan dit avondconcert kunt u als concertbezoeker sfeervol dineren in de Spiegelzaal van Het Concertgebouw. Meer informatie over deze diners

 • Digitaal Concertprogramma

  Digitaal Concertprogramma

  Voor dit concert is een digitaal concertprogramma te koop voor € 1,50. Hierin vindt u het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden per concert. U kunt dit concertprogramma in het winkelmandje toevoegen. Vanaf een aantal weken voorafgaand aan het concert is het digitale programma te bekijken op www.preludium.nl.

 • Musici

  Koninklijk Concertgebouworkest

  Daniele Gatti - dirigent

  Janine Jansen - viool

  Programma

  Berg - Vioolconcert 'Dem Andenken eines Engels'

  Bruckner - Vierde symfonie in Es 'Romantische'

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

Met dank aan:

ING en UNILEVER "Global Partners of RCO Amsterdam"

In beeld

Kijk alvast rond!

Neem alvast een kijkje in Het Concertgebouw. Neem plaats op het frontbalkon, wandel door de foyers, of bekijk de Grote Zaal eens vanuit het perspectief van de dirigent!

Start de virtuele tour

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas