Mahler 3 door Jurjen Hempel en symfonieorkest Bellitoni

Grote Zaal

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.
Zondag 1 mei 2016 | 15:00- 16:35 | Grote Zaal | Symfonieorkest Bellitoni
 • Musici & Programma

  Musici

  Symfonieorkest Bellitoni

  Jurjen Hempel - dirigent

  Carina Vinke - alt

  Dames van het Residentie Bachkoor

  Haags Matrozenkoor

  Programma

  Mahler - Derde symfonie in d

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft geen pauze

 • Omschrijving

  Mahlers Derde symfonie
  Na het succes van Mahlers Tweede in 2014, komt symfonieorkest Bellitoni terug naar Het Concertgebouw. Dit keer met de Derde symfonie, die bestaat uit zes delen, ruim anderhalf uur muziek. Het is Mahlers langste symfonie maar zwaar is het werk geenszins. Wel gevarieerd, kleurrijk en vol verrassingen. Na de eerste uitvoering in 1903 in Het Concertgebouw onder zijn eigen leiding schreef Mahler: ‘Ik heb het gevoel dat ik in Amsterdam een tweede muzikaal vaderland heb gevonden.' Speciaal voor dit concert werkt Bellitoni onder leiding van vaste dirigent Jurjen Hempel samen met twee andere Haagse muziekgezelschappen: het Residentie Bachkoor en het Haags Matrozenkoor.

  Symfonieorkest Bellitoni
  Het amateurprojectorkest Bellitoni komt twee keer per jaar bijeen, en wisselt per keer van samenstelling. Het orkest bestaat uit vergevorderde amateurs en kent een groot aantal steeds terugkerende gezichten. Bellitoni heeft in de loop der jaren een heel eigen identiteit gekregen. De sfeer in het orkest wordt niet alleen bepaald door het feit dat nieuwe leden nog altijd via het vriendencircuit worden geworven, of door de gevarieerde leeftijdssamenstelling – tussen de 20 en 70 jaar – maar ook doordat er bij de repetities wordt gewerkt met een perfecte mengeling van gedrevenheid en gezelligheid. Tijdens de concerten wordt dit enthousiasme dan ook altijd gehoord en gevoeld.

 • Prijzen

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Musici

  Symfonieorkest Bellitoni

  Jurjen Hempel - dirigent

  Carina Vinke - alt

  Dames van het Residentie Bachkoor

  Haags Matrozenkoor

  Programma

  Mahler - Derde symfonie in d

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft geen pauze

In beeld

Kijk alvast rond!

Neem alvast een kijkje in Het Concertgebouw. Neem plaats op het frontbalkon, wandel door de foyers, of bekijk de Grote Zaal eens vanuit het perspectief van de dirigent!

Start de virtuele tour

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.