De Muze van Zuid: Camerata RCO en Amaryllis Dieltiens

Kleine Zaal

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.
Zaterdag 21 mei 2016 | 20:15- 22:40 | Kleine Zaal | Muze van Zuid
 • Musici & Programma

  Musici

  Leo Samama - spreker

  Camerata RCO

  Amaryllis Dieltiens - sopraan

  Dit concert heeft geen pauze

 • Omschrijving

  De Muze van Zuid
  In Amsterdam-Zuid zijn zeventig straten genoemd naar componisten, waaronder vijfenveertig Nederlandse. Hun muziek wordt zelden uitgevoerd, maar nu wel, een weekend lang! Bevlogen musici spelen in concertzalen, op bijzondere locaties en in de openlucht. Zeventien concerten, met werken van ruim dertig Nederlandse componisten die leefden van de 15e eeuw tot nu. U leest er alles over op www.muzevanzuid.nl.

  Concertgebouw Sextet herleeft
  In de wandelgangen van de Kleine Zaal hangt een schilderij van het in 1909 opgerichte Concertgebouw Sextet, dat premières gaf van werken van componisten als Pijper, Dresden en Diepenbrock. Vijf blazers van Camerata RCO, sopraan Amaryllis Dieltiens, pianist Frank van de Laar en contrabassist Rob Dirksen voeren muziek uit die is opgedragen aan dit sextet en aan de destijds beroemde sopraan Aaltje Noordewier-Reddingius. Kees Olthuis bewerkte voor hen bovendien een lied van Diepenbrock. Componist en musicoloog Leo Samama zal dit concert inleiden en toelichten.

 • Prijzen

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Musici

  Leo Samama - spreker

  Camerata RCO

  Amaryllis Dieltiens - sopraan

  Dit concert heeft geen pauze

In beeld

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.