Haitink, Bezuidenhout en Chamber Orchestra of Europe

Grote Zaal

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.
Woensdag 18 januari 2017 | 20:15- 22:10 | Grote Zaal | Het Concertgebouw Eigen Programmering
 • Musici & Programma

  Musici

  Chamber Orchestra of Europe

  Bernard Haitink - dirigent

  Kristian Bezuidenhout - piano

  Programma

  Mozart - Pianoconcert nr. 23 in A, KV 488

  Schubert - Negende symfonie in C, D 944 'Grote'

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  Bernard Haitink
  Na ruim zestig jaar op de bok is nog altijd ieder muziekseizoen een avontuur voor Bernard Haitink. De afgelopen jaren werkt hij veelvuldig met zijn absoluut favoriete orkest: het Chamber Orchestra of Europe. ‘Bij hen voel ik me geen dirigent, maar een musicus’, vertelde Haitink onlangs aan de BBC. Dat laat hij horen in twee concerten rondom Mozart en Schubert, met voor het orkest solisten van wereldklasse. Vandaag het eerste concert met pianist Kristian Bezuidenhout, op 20 januari het tweede concert met violiste Alina Ibragimova.

  Chamber Orchestra of Europe
  Bruisend, vitaal en spannend: dat is volgens recensenten de Schubert van het Chamber Orchestra of Europe. Vandaag speelt het diens monumentale Negende symfonie. Pianist Kristian Bezuidenhout soleert in Mozarts Pianoconcert nr. 23, geliefd om het majestueuze, zeer expressieve adagio. Beleef deze onsterfelijke muziek met Bernard Haitink en het Chamber Orchestra of Europe.

  'De oude dirigent Haitink en de jonge pianist Bezuidenhout: roemrijk prestige en flonkerend speelplezier' - Kasper Jansen, oud-muziekredacteur NRC Handelsblad

 • Prijzen

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Digitaal Concertprogramma

  Digitaal Concertprogramma

  Voor dit concert is een digitaal concertprogramma te koop voor € 1,50. Hierin vindt u het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden per concert. U kunt dit concertprogramma in het winkelmandje toevoegen. Vanaf een aantal weken voorafgaand aan het concert is het digitale programma te bekijken op www.preludium.nl.

 • Musici

  Chamber Orchestra of Europe

  Bernard Haitink - dirigent

  Kristian Bezuidenhout - piano

  Programma

  Mozart - Pianoconcert nr. 23 in A, KV 488

  Schubert - Negende symfonie in C, D 944 'Grote'

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

Met dank aan:

In beeld

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.