Belcea Kwartet: Sjostakovitsj dichtbij

Kleine Zaal

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.
Vrijdag 3 maart 2017 | 20:15- 21:50 | Kleine Zaal | Het Concertgebouw Eigen Programmering
 • Musici & Programma

  Musici

  Belcea Kwartet

  Programma

  Schubert - Strijkkwartet in G, D 887

  Sjostakovitsj - Vijftiende strijkkwartet in es, op. 144

  Beethoven - Cavatina (uit 'Strijkkwartet in Bes gr.t. op.130) (toegift)

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  Belcea Kwartet
  De Roemeense violiste Corina Belcea vormde in 1994 haar eigen Belcea Kwartet. Dat houdt zich het liefst gedurende een langere periode bezig met één componist. Door alle kwartetten van een en dezelfde maker te spelen, krijgen ze nog meer context en diepgang. Dit seizoen combineert het Belcea Kwartet steeds Sjostakovitsj met Schubert. Op 10 november hoort u het eerste programma, vandaag het tweede.

  Sjostakovitsj & Schubert
  Twee componisten, twee strijkkwartetten, twee contemplaties over leven en dood. Vandaag klinken de laatste kwartetten van zowel Schubert als Sjostakovitsj. Ze zijn allebei relatief lang, en begeven zich allebei continu tussen donker en licht. Sjostakovitsj’ Vijftiende strijkkwartet blikt melancholiek terug op het bestaan. Schubert, nog zo jong, maar erg ziekelijk, wisselt continu tussen majeur en mineur – letterlijk en figuurlijk. Twee intense werken in handen van het Belcea Kwartet.

 • Prijzen

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Digitaal Concertprogramma

  Digitaal Concertprogramma

  Voor dit concert is een digitaal concertprogramma te koop voor € 1,50. Hierin vindt u het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden per concert. U kunt dit concertprogramma in het winkelmandje toevoegen. Vanaf een aantal weken voorafgaand aan het concert is het digitale programma te bekijken op www.preludium.nl.

 • Musici

  Belcea Kwartet

  Programma

  Schubert - Strijkkwartet in G, D 887

  Sjostakovitsj - Vijftiende strijkkwartet in es, op. 144

  Beethoven - Cavatina (uit 'Strijkkwartet in Bes gr.t. op.130) (toegift)

  Dit concert heeft een pauze

In beeld

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.