Christopher Maltman zingt Eisler: Hollywood Songbook

Kleine Zaal

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.
Dinsdag 16 mei 2017 | 20:15- 21:50 | Kleine Zaal | Het Concertgebouw Eigen Programmering
 • Musici & Programma

  Musici

  Christopher Maltman - bariton

  Julius Drake - piano

  Programma

  Eisler - Hollywood Songbook

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  Christopher Maltman
  Bariton Christopher Maltman pakt met pianist Julius Drake een uniek liedboek op: Hanns Eislers aangrijpende Hollywood Songbook. Uitgezet door nazi-Duitsland zette Eisler zijn loopbaan voort in Amerika, waar hij muziek voor tientallen films componeerde. Levenslang werkte hij samen met Bertolt Brecht. In het Hollywood Songbook komen naast Brecht ook dichters als Mörike en Goethe voor. Samen geven de liederen een beeld van ontheemd-zijn, angst voor oorlog en vervolging, en heimwee naar voorbije dagen. Zelden werd het Songbook in zijn geheel uitgevoerd. De veelzijdige Maltman kan er zijn brede staalkaart aan expressies vanavond helemaal in kwijt.

  Hanns Eisler
  De vrees die in Eislers Songbook doorklinkt, werd op absurde wijze waarheid. Opnieuw werd hij vervolgd. De VS zetten hem uit omdat Eisler de ‘Karl Marx van de muziek’ verpersoonlijkte. ‘Dat zou vleiend zijn’, was zijn antwoord. Wie goed naar het Hollywood Songbook luistert, hoort dat Eisler en Brecht juist tegen dogma’s pleiten. Voor vrijheid van het individu, en tegen onderdrukking. Dit programma van Maltman en Drake kreeg vijf sterren in The Guardian. Grote wanhoop, van een nog grotere schoonheid.

 • Prijzen

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Digitaal Concertprogramma

  Digitaal Concertprogramma

  Voor dit concert is een digitaal concertprogramma te koop voor € 1,50. Hierin vindt u het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden per concert. U kunt dit concertprogramma in het winkelmandje toevoegen. Vanaf een aantal weken voorafgaand aan het concert is het digitale programma te bekijken op www.preludium.nl.

 • Musici

  Christopher Maltman - bariton

  Julius Drake - piano

  Programma

  Eisler - Hollywood Songbook

  Dit concert heeft een pauze

In beeld

Kijk alvast rond!

Neem alvast een kijkje in Het Concertgebouw. Neem plaats op het frontbalkon, wandel door de foyers, of bekijk de Grote Zaal eens vanuit het perspectief van de dirigent!

Start de virtuele tour

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.