Calefax Rietkwintet: Bachs Die Kunst der Fuge

Kleine Zaal

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.
Dinsdag 30 mei 2017 | 20:15- 22:00 | Kleine Zaal | Het Concertgebouw Eigen Programmering
 • Musici & Programma

  Musici

  Calefax Rietkwintet

  Programma

  J.S. Bach - Die Kunst der Fuge, BWV 1080

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  Calefax Rietkwintet
  De uitvinders van het rietkwintet komen uit Nederland en ze heten Calefax. In de ruim drie decennia van hun bestaan werden zo’n honderd composities voor Calefax geschreven. Maar ook bewerkten de mannen bestaand werk. Met geen stuk is Calefax zo vergroeid geraakt als met Bachs Die Kunst der Fuge. Deze avond hoort u een volledige, avondvullende uitvoering.

  Bach
  Die Kunst der Fuge, Bachs staalkaart van contrapuntische mogelijkheden, is omgeven met raadselen. Waar is het ontbrekende deel? En voor welk instrumentarium schreef Bach? Saxofonist Raaf Hekkema had een duidelijk doel bij zijn bewerking voor rietkwintet. ‘Bach zó arrangeren alsof hij het speciaal voor ons, of voor mij, had geschreven.’ Calefax nam les bij oudemuziekspecialisten als Frans Brüggen en Jan Willem de Vriend. Het vijftal speelt Die Kunst der Fuge nu al vele jaren en nog altijd groeit het. ‘Bijna een spirituele ervaring’, aldus Calefax op hun website. ‘Een belevenis die we graag weer eens met u delen.’

 • Prijzen

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Digitaal Concertprogramma

  Digitaal Concertprogramma

  Voor dit concert is een digitaal concertprogramma te koop voor € 1,50. Hierin vindt u het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden per concert. U kunt dit concertprogramma in het winkelmandje toevoegen. Vanaf een aantal weken voorafgaand aan het concert is het digitale programma te bekijken op www.preludium.nl.

 • Musici

  Calefax Rietkwintet

  Programma

  J.S. Bach - Die Kunst der Fuge, BWV 1080

  Dit concert heeft een pauze

In beeld

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.