25e Kerstgala Wibi Soerjadi

Grote Zaal

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.
Woensdag 27 december 2017 | 20:15- 22:20 | Grote Zaal | Soerjadi Concerts
 • Musici & Programma

  Musici

  Wibi Soerjadi - piano

  Melissa Venema - trompet

  Programma

  werken van onder andere Rachmaninoff, Liszt, Chopin, en eigen transcripties en composities

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  Wibi Soerjadi's Kerstgala
  Dit jaar viert Wibi Soerjadi zijn 25e Kerstgala in Het Koninklijk Concertgebouw. Al een kwart eeuw geeft hij ieder jaar een pianorecital in de Grote Zaal. Een unicum: geen andere artiest heeft zoveel jaren aaneen solorecitals gegeven in deze legendarische zaal. Wibi Soerjadi bereikt met zijn indringende en beeldende pianospel een groot publiek. Hij weet zowel kenners als minder ervaren luisteraars te imponeren met zijn fabelachtige pianotechniek. Wibi zal tijdens dit extra feestelijke jubileumconcert hoogtepunten uit zijn afgelopen Concertgebouw-recitals spelen, waaronder werken van Rachmaninoff, Chopin, Liszt en eigen transcripties en composities.

  Uit de pers
  Over Wibi's Kerstgala in 2012 schreef De Telegraaf: ‘Hij greep diep in de toetsen, maar zorgde ook voor ragfijn passagewerk.’ Bas van Bommel noteerde over datzelfde concert in NRC Handelsblad: ‘Het publiek verliet de zaal in een euforie waarvan menig pianist slechts kan dromen’. En ook: 'Een ander hoogtepunt was Après une lexture de Dante van Franz Liszt. Hier ontlokte Soerjadi een heel scala aan infernale klanken aan zijn vleugel: van doodenge klopmotieven tot apocalyptische ontladingen. Een volmaaktere interpretatie van dit diabolische werk laat zich nauwelijks voorstellen.’

 • Prijzen

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Musici

  Wibi Soerjadi - piano

  Melissa Venema - trompet

  Programma

  werken van onder andere Rachmaninoff, Liszt, Chopin, en eigen transcripties en composities

  Dit concert heeft een pauze

In beeld

Kijk alvast rond!

Neem alvast een kijkje in Het Concertgebouw. Neem plaats op het frontbalkon, wandel door de foyers, of bekijk de Grote Zaal eens vanuit het perspectief van de dirigent!

Start de virtuele tour

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.