Alma Quartet speelt Debussy, Schulhoff en Ravel

Kleine Zaal

Dinsdag 11 juli 2017 | 20:00- 22:00 | Kleine Zaal | Het Concertgebouw Eigen Programmering | Vanaf € 28,00
 • Musici & Programma

  Musici

  Alma Quartet

  Programma

  Ravel - Strijkkwartet in F

  Sjostakovitsj - Achtste strijkkwartet in c, op. 110

  Schulhoff - Tweede strijkkwartet

  Debussy - Strijkkwartet in g, op. 10

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  Ravel
  Met zijn Strijkkwartet wilde Ravel een ode brengen aan Debussy, zonder hem te kopiëren. Dat is méér dan gelukt. Ravel modelleerde zijn compositie naar het enige kwartet van zijn voorbeeld. De structuur is hetzelfde: van puntig en levendig naar steeds meer introspectie. Maar de uitwerking verschilt volledig. Het Strijkkwartet van Debussy is sterk impressionistisch, dromerig. Een werk van het hoofd, bijna, terwijl Ravel vanuit het hart opereert. Misschien juist daarom werken de twee stukken zo goed samen, en zijn ze ijkpunten van het repertoire.

  Alma Quartet
  Het Alma Quartet bestaat uit drie leden van het Koninklijk Concertgebouworkest en cellist Nitzan Laster van het Nederlands Philharmonisch Orkest. Hun eerste album bundelde alle kwartetmuziek van Erwin Schulhoff. Net als Ravel en Debussy had Schulhoff een open blik. Invloeden van jazz en volksmuziek zijn hoorbaar in zijn dynamische Tweede strijkkwartet. Een heel ander timbre wordt aangesproken door Sjostakovitsj in zijn intense Achtste strijkkwartet. Overigens vertelde het Alma Quartet aan Luister dat ze soms concerten geven in ruil voor een biertje. Dus u weet wat u de vier heren na afloop van dit bijzondere concert kunt aanbieden!

 • Prijzen
  Rang 1 Rang 2 Rang 3
  Standaard € 42,00 € 35,00 € 28,00
  CJP € 42,00 € 28,00 € 28,00
  Prijstype Rang Prijs
  Standaard Rang 1 € 42,00
  Standaard Rang 2 € 35,00
  Standaard Rang 3 € 28,00
  CJP Rang 1 € 42,00
  CJP Rang 2 € 28,00
  CJP Rang 3 € 28,00

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.

  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend (niet van toepassing op de Gratis Lunchconcerten).

 • Rondom uw bezoek

  Onderstaande extra’s kunt u direct meebestellen tijdens het online bestellen van uw concertkaarten, of via Mijn account nadat u uw concertkaarten heeft besteld.

  • Aperol Spritz & Crostini

   Geniet voorafgaand aan dit concert van het populaire Italiaanse aperitief Aperol Spritz: prosecco met spuitwater en de kruidige sinaasappellikeur Aperol. Uiteraard geserveerd met bijpassende crostini. In het Zomercafé voor € 9 per persoon.

 • Musici

  Alma Quartet

  Programma

  Ravel - Strijkkwartet in F

  Sjostakovitsj - Achtste strijkkwartet in c, op. 110

  Schulhoff - Tweede strijkkwartet

  Debussy - Strijkkwartet in g, op. 10

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

Met dank aan:

In beeld

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.