Barbara Hannigan & LUDWIG: suites Berg en Gershwin

Grote Zaal

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.
Maandag 4 december 2017 | 20:15- 22:10 | Grote Zaal | Het Concertgebouw Eigen Programmering | Vanaf € 24,00
 • Musici & Programma

  Musici

  LUDWIG

  Barbara Hannigan - sopraan/dirigent

  Programma

  Debussy - Syrinx, L. 129

  Schönberg - Verklärte Nacht, op. 4

  Berg - Lulu Suite

  Gershwin - Girl Crazy

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  Voorafgaand aan dit concert wordt om 19.45 uur in de Spiegelzaal de film 'Music is music' vertoond. In deze korte Engelstalige film portretteert filmmaker Mathieu Amalric sopraan Barbara Hannigan en brengt hij het repetitieproces voor Hannigans album en tournee 'Crazy Girl Crazy' in beeld. Het perfecte voorprogramma voor het concert van Brabara Hannigan en LUDWIG! Toegang is gratis op vertoon van uw concertkaart.

  Barbara Hannigan
  ‘Niets minder dan een mirakel’, schreef Het Parool over sopraan Barbara Hannigan. Enige jaren geleden breidde de Canadese haar loopbaan als sopraan uit. Ze debuteerde als dirigent, met een gigantisch succes. Haar programma met LUDWIG, waarin ze haar beide rollen combineerde, won De Ovatie 2014, voor beste concert van het jaar. Vanavond ziet u Barbara Hannigan wederom aan het werk als dirigent én sopraan.

  LUDWIG
  LUDWIG is geen orkest, maar een collectief. Een wisselend gezelschap musici, met onder de vaste leden Barbara Hannigan. Vandaag leidt en zingt ze de suiteversie van een van haar grootste operasuccessen: Bergs Lulu. Onlangs nam ze dit werk met LUDWIG op voor hun album Crazy Girl Crazy. Dat ontleent zijn titel deels aan Gershwins Girl Crazy, waarvan de Edison-winnares een nieuwe suite liet maken. Ook hoort u Schönbergs indringende Verklärte Nacht. Bijzondere werken door een uniek gezelschap.

  Na afloop van dit concert signeert Barbara Hannigan in de Spiegelzaal.

 • Prijzen
  Prijstype Rang Prijs
  Rang 1+ Standaard € 63,00
  Rang 1 Standaard € 52,00
  Rang 2 Standaard € 47,00
  Rang 3 Standaard € 34,00
  Rang 4 Standaard € 24,00

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Rondom uw bezoek

  Onderstaande extra’s kunt u direct meebestellen tijdens het online bestellen van uw concertkaarten, of via Mijn account nadat u uw concertkaarten heeft besteld.

  • Pauze-arrangement (hartig)

   Reserveer online alvast uw pauze-arrangement. Voor € 5 per persoon is er in het Café een tafeltje voor u gereserveerd waar we u een drankje naar keuze en nootjes en olijven serveren. Met champagne kost dit pauze-arrangement € 14,50 per persoon.

  • Pauze-arrangement (zoet)

   Reserveer online alvast uw pauze-arrangement. Voor € 5 per persoon is er in het Café een tafeltje voor u gereserveerd waar we u een drankje en taartje naar keuze serveren. Met champagne kost dit pauze-arrangement € 14,50.

 • Digitaal Concertprogramma

  Digitaal Concertprogramma

  Voor dit concert is een digitaal concertprogramma te koop voor € 1,50. Hierin vindt u het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden per concert. U kunt dit concertprogramma in het winkelmandje toevoegen. Vanaf een aantal weken voorafgaand aan het concert is het digitale programma te bekijken op www.preludium.nl.

 • Musici

  LUDWIG

  Barbara Hannigan - sopraan/dirigent

  Programma

  Debussy - Syrinx, L. 129

  Schönberg - Verklärte Nacht, op. 4

  Berg - Lulu Suite

  Gershwin - Girl Crazy

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

In beeld

Kijk alvast rond!

Neem alvast een kijkje in Het Concertgebouw. Neem plaats op het frontbalkon, wandel door de foyers, of bekijk de Grote Zaal eens vanuit het perspectief van de dirigent!

Start de virtuele tour

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.