Beethoven door Arnold Schönberg Koor & Bezuidenhout

Grote Zaal

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.
Maandag 2 oktober 2017 | 19:30- 22:00 | Grote Zaal | Het Concertgebouw Eigen Programmering
 • Musici & Programma

  Musici

  Le Concert Olympique

  Arnold Schönberg Koor

  Jan Caeyers - dirigent

  Kristian Bezuidenhout - piano

  Susanne Bernhard - sopraan

  Steve Davislim - tenor

  Dietrich Henschel - bariton

  Programma

  Beethoven - Derde pianoconcert in c, op. 37

  Beethoven - Tweede symfonie in D, op. 36

  Beethoven - Christus am Ölberge, op. 85

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  Terug naar 1803...
  Reis met Beethoven-specialist Jan Caeyers, pianist Kristian Bezuidenhout en Le Concert Olympique terug naar Wenen, 5 april 1803. Die dag gingen in het Theater an der Wien maar liefst drie werken van Beethoven in première: de Tweede symfonie, het Derde pianoconcert en het oratorium Christus am Ölberge. Beethoven leidde het orkest én hij schitterde als solist in zijn gloednieuwe pianoconcert.

  Een benauwde bladomslaander, drie wereldpremières en Beethoven op zijn best: het iconische concert op 5 april 1803 in het Theater an der Wien had álles. Lees meer over dit historische concert in het artikel 'Terug naar Wenen in 1803...'.

  Jan Caeyers, Kristian Bezuidenhout en Le Concert Olympique
  U hebt nu, ruim tweehonderd jaar later, de kans om precies ditzelfde programma mee te maken. En wel met Jan Caeyers, een van de belangrijkste Beethoven-specialisten van dit moment. Caeyers richtte zelfs speciaal een orkest voor de componist op. Vandaag voert dit Le Concert Olympique opnieuw op één avond de drie heel verschillende werken van Beethoven uit. Eerst soleert Kristian Bezuidenhout in het Derde pianoconcert, vol virtuoze verrassingen. Maar technisch kunnen alléén is niet genoeg bij dit concert, schreef een recensent uit Beethovens tijd. De solist heeft ‘begrip in zijn hoofd en een hart in zijn borst’ nodig. Daarna klinkt de optimistische Tweede symfonie.

  Arnold Schönberg Koor
  Na de Tweede symfonie zingt het Arnold Schönberg Koor Beethovens oratorium Christus am Ölberge. Dit Oostenrijkse gezelschap richtte zich aanvankelijk vooral op modern repertoire. Uitstapjes naar eerdere eeuwen, zoals recentelijk een album met Beethovens Missa solemnis, worden geweldig ontvangen. Christus am Ölberge is een oratorium over Jezus’ laatste avond in vrijheid.

 • Prijzen

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Digitaal Concertprogramma

  Digitaal Concertprogramma

  Voor dit concert is een digitaal concertprogramma te koop voor € 1,50. Hierin vindt u het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden per concert. U kunt dit concertprogramma in het winkelmandje toevoegen. Vanaf een aantal weken voorafgaand aan het concert is het digitale programma te bekijken op www.preludium.nl.

 • Musici

  Le Concert Olympique

  Arnold Schönberg Koor

  Jan Caeyers - dirigent

  Kristian Bezuidenhout - piano

  Susanne Bernhard - sopraan

  Steve Davislim - tenor

  Dietrich Henschel - bariton

  Programma

  Beethoven - Derde pianoconcert in c, op. 37

  Beethoven - Tweede symfonie in D, op. 36

  Beethoven - Christus am Ölberge, op. 85

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

In beeld

Kijk alvast rond!

Neem alvast een kijkje in Het Concertgebouw. Neem plaats op het frontbalkon, wandel door de foyers, of bekijk de Grote Zaal eens vanuit het perspectief van de dirigent!

Start de virtuele tour

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.