Bernard Haitink en Eva-Maria Westbroek: Wagner

Grote Zaal

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.
Vrijdag 17 november 2017 | 20:15- 22:00 | Grote Zaal | Het Concertgebouw Eigen Programmering
 • Musici & Programma

  Musici

  Chamber Orchestra of Europe

  Bernard Haitink - dirigent

  Eva-Maria Westbroek - sopraan

  Programma

  Mozart - Symfonie nr. 35 in D, KV 385 'Haffner'

  Wagner - Wesendonck-Lieder, WWV 91

  Mozart - Symfonie nr. 38 in D, KV 504 'Praagse'

  Mendelssohn - Scherzo (Allegro vivace) (uit 'Een midzomernachtsdroom', op. 21 en 61) (toegift)

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  Bekijk ook het video-interview waarin Bernard Haitink vertelt over zijn liefde voor muziek, de kunst van het dirigeren en zijn band met het Chamber Orchestra of Europe.

  Bernard Haitink
  Een ‘maestro op jaren’, die nog steeds tovert met muziek, schreef de Volkskrant onlangs over Bernard Haitink. De legendarische dirigent ontving eind 2016 de Edison Klassiek Oeuvreprijs. En in februari werd hij in Het Concertgebouw onderscheiden met de oudste civiele onderscheiding die Nederland kent, de Orde van de Nederlands Leeuw. Een onderscheiding die enkel wordt toegekend aan mensen 'met bijzondere verdiensten van zeer exceptionele aard voor de samenleving'. Met zijn geliefde Chamber Orchestra of Europe brengt Haitink deze avond twee werken met een hoog serenadegehalte. Zoals Mozarts Symfonie nr. 35, die de bijnaam ‘Haffner’ kreeg. Een opdrachtcompositie van de gelijknamige magistraat, wegens drukte voornamelijk ’s nachts geschreven. Slaperig is de symfonie echter niet, eerder jubelend en vol leven.

  Eva-Maria Westbroek
  Sopraan Eva-Maria Westbroek ziet muziek als voedsel voor de ziel. Met Musicians without Borders brengt ze muziek naar vluchtelingen en oorlogsslachtoffers. Op het ‘gewone’ opera- en concertpodium excelleert ze in intense muziekstukken vol levensvragen. Vandaag zijn dat Wagners Wesendonck-Lieder. Daarin horen we de introverte Wagner, zei dirigent Bernard Haitink over deze liederencyclus. Vijf gedichten van Mathilde Wesendonck, Wagners verboden liefde. Een ervan, Träume, liet hij onder haar balkon uitvoeren.

 • Prijzen

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Digitaal Concertprogramma

  Digitaal Concertprogramma

  Voor dit concert is een digitaal concertprogramma te koop voor € 1,50. Hierin vindt u het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden per concert. U kunt dit concertprogramma in het winkelmandje toevoegen. Vanaf een aantal weken voorafgaand aan het concert is het digitale programma te bekijken op www.preludium.nl.

 • Musici

  Chamber Orchestra of Europe

  Bernard Haitink - dirigent

  Eva-Maria Westbroek - sopraan

  Programma

  Mozart - Symfonie nr. 35 in D, KV 385 'Haffner'

  Wagner - Wesendonck-Lieder, WWV 91

  Mozart - Symfonie nr. 38 in D, KV 504 'Praagse'

  Mendelssohn - Scherzo (Allegro vivace) (uit 'Een midzomernachtsdroom', op. 21 en 61) (toegift)

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

In beeld

Kijk alvast rond!

Neem alvast een kijkje in Het Concertgebouw. Neem plaats op het frontbalkon, wandel door de foyers, of bekijk de Grote Zaal eens vanuit het perspectief van de dirigent!

Start de virtuele tour

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.