Bezuidenhout dirigeert en soleert bij het Concertgebouworkest

Grote Zaal

Vrijdag 26 januari 2018 | 20:15- 22:00 | Grote Zaal | Het Koninklijk Concertgebouworkest | Vanaf € 25,00
Zondag 28 januari 2018 | 14:15- 16:00 | Grote Zaal | Het Koninklijk Concertgebouworkest | Vanaf € 27,50
 • Musici & Programma

  Musici

  Koninklijk Concertgebouworkest

  Kristian Bezuidenhout - leiding/piano

  Programma

  C.Ph.E. Bach - Klavierconcert in d, Wq. 17

  Mozart - Symfonie nr. 29 in A, KV 201

  Mozart - Pianoconcert nr. 24 in c, KV 491

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  Kristian Bezuidenhout
  Sinds zijn debuut in 2010 is Kristian Bezuidenhout een graag geziene gastsolist bij het Concertgebouworkest. Deze keer debuteert de in Zuid-Afrika geboren pianist en klavecinist als dirigent bij het orkest. In klavierconcerten van Carl Philipp Emanuel Bach en Wolfgang Amadeus Mozart soleert Kristian Bezuidenhout op de vleugel. Mozarts Symfonie in A leidt hij het orkest van achter de fortepiano.

  C.P.E. Bach en Mozart
  ‘Bach is de vader, wij zijn de kinderen’ zei Mozart over C.P.E. Bach, in wiens Klavierconcert in d uit 1745 de invloeden van zijn vader (Johann Sebastian Bach) en Telemann nog te bespeuren zijn. Bijna dertig jaar later schreef Mozart – toen achttien jaar oud - zijn Symfonie nr. 29. Naast de vloeiende elegantie die Mozart kenmerkt is de symfonie ook heel expressief. Bezuidenhout wil dat graag benadrukken: ‘In mijn ervaring durven orkesten soms te weinig met Mozarts muziek. Ik wil een uitvoering van vlees en bloed, met een levendige en uitgesproken expressie’. In het Pianoconcert nr. 24, dat Mozart twaalf jaar later schreef, kondigt die expressiviteit de Romantiek al aan. Het stormachtige werk – critici beschreven het bij de première als ‘tragisch’, ‘gewelddadig’ en ‘energiek’ – zou een van zijn populairste pianoconcerten worden en was van grote invloed op Beethoven en Brahms.

  Rondleiding Entrée
  Voorafgaand aan dit concert organiseert jongerenvereniging Entrée voor haar leden om 18:15 een gratis rondleiding door Het Concertgebouw. Wil je hierbij zijn en ben je onder de 35? Word dan lid van Entrée. En wil je gratis naar dit concert? Omdat dit concert behoort tot de welkomstconcerten van Entrée kun je als nieuw lid gratis naar dit concert!

 • Prijzen
  Prijstype Rang Prijs
  Rang 1+ Standaard € 88,00
  Rang 1 Standaard € 63,80
  Rang 2 Standaard € 47,30
  Rang 3 Standaard € 36,30
  Rang 4 Standaard € 27,50

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Rondom uw bezoek

  Onderstaande extra’s kunt u direct meebestellen tijdens het online bestellen van uw concertkaarten, of via Mijn account nadat u uw concertkaarten heeft besteld.

  • Brunch

   Na afloop van Het Zondagochtend Concert, of voorafgaand aan een matinee, bieden wij u de mogelijkheid om uitgebreid in Het Concertgebouw te brunchen. Het uitgebreide warme en koude brunchbuffet kost € 26. Iets te vieren? Inclusief champagne kost de brunch € 34. Meer informatie over de brunch

 • Digitaal Concertprogramma

  Digitaal Concertprogramma

  Voor dit concert is een digitaal concertprogramma te koop voor € 1,50. Hierin vindt u het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden per concert. U kunt dit concertprogramma in het winkelmandje toevoegen. Vanaf een aantal weken voorafgaand aan het concert is het digitale programma te bekijken op www.preludium.nl.

 • Musici

  Koninklijk Concertgebouworkest

  Kristian Bezuidenhout - leiding/piano

  Programma

  C.Ph.E. Bach - Klavierconcert in d, Wq. 17

  Mozart - Symfonie nr. 29 in A, KV 201

  Mozart - Pianoconcert nr. 24 in c, KV 491

  Dit concert heeft een pauze

Met dank aan:

ING en UNILEVER "Global Partners of RCO Amsterdam"

In beeld

Kijk alvast rond!

Neem alvast een kijkje in Het Concertgebouw. Neem plaats op het frontbalkon, wandel door de foyers, of bekijk de Grote Zaal eens vanuit het perspectief van de dirigent!

Start de virtuele tour

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.