Branford Marsalis Quartet with special guest Kurt Elling

Grote Zaal

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.
Vrijdag 21 juli 2017 | 20:00- 21:30 | Grote Zaal | Het Concertgebouw Eigen Programmering | Vanaf € 25,00
 • Musici & Programma

  Musici

  Branford Marsalis - saxofoons

  Kurt Elling - zang

  Joey Calderazzo - piano

  Eric Revis - bas

  Justin Faulkner - drums

  Dit concert heeft geen pauze

 • Omschrijving

  ‘The Thing’
  ‘What can I bring’, vroeg Kurt Elling aan Branford Marsalis. Je kunt met iedere zanger samenwerken en je kiest mij, waarom? ‘Man, you’ve got The Thing’ zei Marsalis, ‘Just bring The Thing…’. En zo geschiedde, met als resultaat het album Upward Spiral, een bijzondere samenwerking tussen twee van de grootste jazzmusici van deze tijd. Een ‘zeer geslaagde’ samenwerking, aldus de Volkskrant, die het album prees met vier sterren.

  Branford Marsalis Quartet & Kurt Elling
  Upward Spiral is het eerste album waarop het Brandord Marsalis Quartet samenwerkt met één enkele vocalist. De paden van meesterzanger Kurt Elling en stersaxofonist Branford Marsalis kruisten elkaar al vaak ‘on the road’. Toen het Branford Marsalis Quartet een volledige plaat wilde maken met een zanger, was er eigenlijk maar één kandidaat: Kurt Elling. ‘He has the most flexible voice around, is always in tune and is a true jazz musician’, aldus Marsalis. Het resultaat moest een album worden waarop Elling en het Quartet gelijkwaardig zijn. Veel meer dus dan een zanger die door een jazzcombo wordt begeleid. Hoe dit ‘true partnership’ klinkt, hoort u op het veelgeprezen album Upward Spiral én vanavond live in de Grote Zaal. Kurt Elling en het Branford Marsalis Quartet, met Joey Calderazzo op piano, Eric Revis op bas en Justin Faulkner op drums.

  Lees hier alvast de toelichting bij dit concert.

 • Prijzen
  Rang 1 Rang 2 Rang 3
  Standaard € 43,00 € 35,00 € 25,00
  CJP € 43,00 € 28,00 € 25,00
  Prijstype Rang Prijs
  Standaard Rang 1 € 43,00
  Standaard Rang 2 € 35,00
  Standaard Rang 3 € 25,00
  CJP Rang 1 € 43,00
  CJP Rang 2 € 28,00
  CJP Rang 3 € 25,00

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.

  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend (niet van toepassing op de Gratis Lunchconcerten).

 • Rondom uw bezoek

  Onderstaande extra’s kunt u direct meebestellen tijdens het online bestellen van uw concertkaarten, of via Mijn account nadat u uw concertkaarten heeft besteld.

  • Aperol Spritz & Crostini

   Geniet in de pauze van het populaire Italiaanse aperitief Aperol Spritz: prosecco met spuitwater en de kruidige sinaasappellikeur Aperol. Uiteraard geserveerd met bijpassende crostini. In het Zomercafé voor € 9 per persoon. Als het concert geen pauze heeft, wordt de Aperol Spritz & Crostini na afloop geserveerd.

  • Drinks & Bites

   Na afloop van uw concert kunt u in het Zomercafé nog even napraten met een lekker drankje en een hartige snack. Voor de zomerse prijs van € 9 per persoon.

  • Robeco Summer Restaurant

   In de prachtige Spiegelzaal serveren we u een heerlijk diner voorafgaand aan het concert. Voor twee gangen betaalt u € 32 per persoon, voor drie gangen € 39 (exclusief drankjes). Inloop vanaf 17.30 uur. Meer informatie over het Robeco Summer Restaurant

  • Rondleiding

   Ontdek de verhalen en de geschiedenis van Het Koninklijk Concertgebouw tijdens een (Nederlandstalige) rondleiding voorafgaand aan dit concert. Van 18.15 tot 19.15 uur. Kosten € 10 per persoon exclusief concertkaart.

 • Musici

  Branford Marsalis - saxofoons

  Kurt Elling - zang

  Joey Calderazzo - piano

  Eric Revis - bas

  Justin Faulkner - drums

  Dit concert heeft geen pauze

Met dank aan:

In beeld

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.