Breder dan klassiek met Rufus Wainwright

Grote Zaal

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.
Donderdag 5 januari 2017 | 20:15- 22:10 | Grote Zaal | Amsterdam Sinfonietta
 • Musici & Programma

  Musici

  Rufus Wainwright

  Amsterdam Sinfonietta

  Dit concert heeft geen pauze

 • Omschrijving

  Breder dan klassiek
  De nieuwjaarstournee Breder dan klassiek van Amsterdam Sinfonietta is een begrip in de Nederlandse concertzalen. Met het idee van kruisbestuiving werkt het strijkorkest samen met pop-, jazz- en wereldmuziekartiesten. Dit leidde al tot vele memorabele optredens en uitverkochte zalen, met onder anderen Patrick Watson, Bobby McFerrin, Wende en De Dijk.

  Rufus Wainwright
  In 2017 presenteert Amsterdam Sinfonietta de Amerikaanse-Canadese singer-songwriter Rufus Wainwright, één van de belangrijkste songwriters van deze tijd. Voor de tour, die de titel All I Want heeft, stelden Rufus Wainwright en Amsterdam Sinfonietta een heel persoonlijk programma samen. Van de grote operacomponisten Verdi, Puccini en Berlioz worden aria’s en intermezzi gespeeld, en Wainwright zingt voor het eerst 'Tristes Aprets' uit de opera Castor en Pollux van Rameau. Daarnaast is er uitgebreid aandacht voor Wainwright’s Canadese roots: hij speelt songs van zowel zijn ouders (Kate McGarrigle en Loudon Wainwright III) als van zijn tante (Anna McGarrigle). Ook brengt hij voor het eerst I’m going in van de overleden zangeres Lhasa de Sela uit Montreal en staan er nummers van de Canadese singer-songwriters Leonard Cohen en Joni Mitchell op het programma. Tot slot heeft Wainwright, naast ouder werk, besloten het publiek te trakteren op nieuw, nog niet uitgebracht materiaal.

  Inleiding
  Voorafgaand aan dit concert vindt om 19.15 uur een Inleiding plaats in de Spiegelzaal. Willem de Bordes, artistiek coördinator van Amsterdam Sinfonietta, spreekt met de arrangeurs Wijnand van Klaveren, Morris Kliphuis en Marijn van Prooijen. U heeft een aparte gratis toegangskaart nodig, deze kunt u direct online meebestellen, of bestellen via de kassa of de Concertgebouwlijn: 0900 671 83 45 (€ 1 per gesprek, dagelijks bereikbaar van 10.00 - 17.00 uur).

  Na afloop van dit concert bent u van harte welkom in de Noordfoyer en Zuidfoyer. Hier kunt u een drankje kopen en nog even gezellig napraten.

 • Prijzen

  Bij dit concert is geen drankje inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Musici

  Rufus Wainwright

  Amsterdam Sinfonietta

  Dit concert heeft geen pauze

In beeld

Kijk alvast rond!

Neem alvast een kijkje in Het Concertgebouw. Neem plaats op het frontbalkon, wandel door de foyers, of bekijk de Grote Zaal eens vanuit het perspectief van de dirigent!

Start de virtuele tour

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.