Bruckners Achtste symfonie & nieuw werk van Welmers

Grote Zaal

Zaterdag 12 mei 2018 | 14:15- 16:35 | Grote Zaal | NTR ZaterdagMatinee | Vanaf € 34,00
 • Musici & Programma

  Musici

  Radio Filharmonisch Orkest

  David Zinman - dirigent

  Leo van Doeselaar - orgel

  Programma

  Welmers - Memories III (In opdracht van NTR ZaterdagMatinee, met financiële ondersteuning van het Fonds Podiumkunsten) (wereldpremière)

  Bruckner - Achtste symfonie in c

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  Bruckners Achtste symfonie
  Op 4 september 1887, zijn drieënzestigste verjaardag, schreef Anton Bruckner aan de dirigent Hermann Levi: 'Hallelujah! Endlich ist die Achte fertig'. Levi had zich sterk gemaakt voor de succesvolle première van de Zevende. Binnen enkele weken ontving hij de nieuwe partituur van de trotse componist. Groot was de teleurstelling bij Bruckner toen Levi via via liet weten dat hij niets van het werk begreep. Bruckner verzonk in een diepe depressie en reageerde uit totale onzekerheid met de ene revisie na de andere. En dat voor een man die op het hoogtepunt van zijn kunnen verkeerde!

  Leo van Doeselaar speelt Jan Welmers
  Enige jaren eerder had Bruckner voor een publiek van vijfduizend man in het Londense Christal Palace geschitterd met meesterlijke improvisaties: hij was een groot orgelvirtuoos. Het orgel speelde in Bruckners carrière van jongs af aan een hoofdrol. De Nederlander Jan Welmers (Zuidlaren, 1937) heeft het orgel zelfs als zijn belangrijkste medium verkozen. Zijn bekendste orgelwerk, met de bijna bruckneriaanse titel Sequens, is tot ver over de grenzen bekend en al driemaal op cd verschenen. Organist Leo van Doeselaar zal laten horen hoe Welmers, net als Bruckner, kathedralen van muziek schept, waarin de herhaling een even grote rol speelt als het koraal.

 • Prijzen
  Rang 1 Rang 2
  Standaard € 39,00 € 34,00
  CJP € 34,00 € 34,00
  65 plus € 34,00 € 34,00

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Musici

  Radio Filharmonisch Orkest

  David Zinman - dirigent

  Leo van Doeselaar - orgel

  Programma

  Welmers - Memories III (In opdracht van NTR ZaterdagMatinee, met financiële ondersteuning van het Fonds Podiumkunsten) (wereldpremière)

  Bruckner - Achtste symfonie in c

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

In beeld

Kijk alvast rond!

Neem alvast een kijkje in Het Concertgebouw. Neem plaats op het frontbalkon, wandel door de foyers, of bekijk de Grote Zaal eens vanuit het perspectief van de dirigent!

Start de virtuele tour

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.