Caetano Veloso Presents Teresa

Grote Zaal

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.
Vrijdag 19 mei 2017 | 20:15- 22:00 | Grote Zaal | Mojo Concerts
 • Musici & Programma

  Musici

  Caetano Veloso

  Teresa Cristina

  Dit concert heeft geen pauze

 • Omschrijving

  Caetano Veloso
  De legendarische zanger Caetano Veloso, het kopstuk van de ‘Tropicalista’ beweging van de Braziliaanse jaren zestig, keert terug naar Het Concertgebouw. Onder het motto Teresa Canta Cartola komt Caetano in gezelschap van zangeres Teresa Cristina naar Amsterdam. Caetano Veloso wordt beschouwd als één van de meest invloedrijke kunstenaars van de Braziliaanse muziek en Tropicalia. Deze beweging heeft uiteindelijk geleid tot ingrijpende muzikale veranderingen, waaronder het mixen van traditionele Braziliaanse muziek met bossa nova en Amerikaanse popmuziek. Tropicalia zorgde niet alleen voor muzikale veranderingen, maar ook op het gebied van poëzie, film, theater en beeldende kunst. De beweging is van grote invloed geweest op het gedrag van een hele nieuwe generatie.

  Teresa Cristina
  Aanleiding voor dit concert met Teresa Cristina langs diverse Europese steden, is de introductie van haar nieuwe album Teresa Canta Cartola. Hiermee brengt zij een eerbetoon aan de allergrootste dichter en componist Cartola van Rio’s sambaschool Mangueira. Caetano Veloso staat aan de wieg van dit project en is altijd erg onder de indruk van Teresa Cristina’s performance: 'The tranquility in which every chosen chord suggests Teresa’s voice entrance refines the listeners soul. And Teresa grows at every melody, every word, every second. Every Brazilian should watch and hear what happened on Theatro Net Rio that night' aldus Veloso, na afloop van haar show tijdens de openingsavond. Dat moment is voor Caetano doorslaggevend geweest om de muzikale kwaliteiten van deze charmante zangeres aan een groter publiek te tonen.

 • Prijzen

  Bij dit concert is geen drankje inbegrepen.
  Kaarten voor dit concert (€ 41,80 tot € 75,90, exclusief transactiekosten) zijn niet verkrijgbaar via Het Concertgebouw.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Musici

  Caetano Veloso

  Teresa Cristina

  Dit concert heeft geen pauze

In beeld

Kijk alvast rond!

Neem alvast een kijkje in Het Concertgebouw. Neem plaats op het frontbalkon, wandel door de foyers, of bekijk de Grote Zaal eens vanuit het perspectief van de dirigent!

Start de virtuele tour

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.