Camerata RCO: Avant tout de vous amuser

Kleine Zaal

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.
Zondag 8 oktober 2017 | 20:15- 22:35 | Kleine Zaal | Camerata RCO
 • Musici & Programma

  Musici

  Camerata RCO

  Marc Pantus - bariton

  Thomas Beijer - piano

  Programma

  Poulenc - L'invitation au château, FP 138

  Poulenc - Trio, FP 43

  Poulenc - Sonate

  Martinů - La revue de cuisine, H. 161

  Poulenc - Le bal masqué, FP 60

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  Avant tout de vous amuser
  Camerata RCO en bas-bariton Marc Pantus toveren de Kleine Zaal om tot de balzaal van een Frans kasteel, en u bent uitgenodigd! Van Francis Poulenc hoort u de toneelmuziek die hij in 1947 schreef bij Jean Anouilh’s eenakter L’invitation au château. Tango’s, charlestons en foxtrots volgen elkaar in rap tempo op, allen gekruid met Poulenc’s typische lichtvoetige en geestige, maar ook mild-melancholische zwier. Ook hoort u zijn virtuoze Trio voor hobo, fagot en piano, een selectie uit zijn prachtige liederen, en de voor Pierre Fournier geschreven cellosonate.

  La revue de cuisine
  En dan verlaten we de balzaal om een kijkje te nemen in de keuken, waar chef Bohuslav Martinů de pollepel zwaait. Achter zijn ballet La revue de cuisine uit 1927 zit een schitterend liefdesverhaal: de pot wil met het deksel trouwen, maar de afgunstige roerstok haalt alles uit de kast om daar een stokje voor te steken - zijn eigen stokje welteverstaan - en dat lukt. Het deksel rolt van het toneel en het huwelijk dreigt finaal in de soep te lopen. Maar dan... verschijnt er een gigantische voet, die het deksel terugschopt naar haar geliefde pot. Als dat niet ontroerend is.

  Le bal masqué
  Terug naar de balzaal van maître Poulenc: de nacht is inmiddels gevallen, maar het feest is nog lang niet afgelopen. De maskers worden tevoorschijn gehaald, en monsieur Marc Pantus soleert in Poulenc’s meesterlijke cyclus Le bal masqué. Et voilà. C’est ça. Bonne nuit, mes amis!

 • Prijzen

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Musici

  Camerata RCO

  Marc Pantus - bariton

  Thomas Beijer - piano

  Programma

  Poulenc - L'invitation au château, FP 138

  Poulenc - Trio, FP 43

  Poulenc - Sonate

  Martinů - La revue de cuisine, H. 161

  Poulenc - Le bal masqué, FP 60

  Dit concert heeft een pauze

In beeld

Kijk alvast rond!

Neem alvast een kijkje in Het Concertgebouw. Neem plaats op het frontbalkon, wandel door de foyers, of bekijk de Grote Zaal eens vanuit het perspectief van de dirigent!

Start de virtuele tour

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.