Cleveland Orchestra met beminnelijke Brahms

Grote Zaal

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.
Maandag 22 september 2014 | 20:15- 22:10 | Grote Zaal | Het Concertgebouw Eigen Programmering
 • Musici & Programma

  Musici

  The Cleveland Orchestra

  Franz Welser-Möst - dirigent

  Joshua Smith - fluit

  Programma

  Brahms - Akademische Festouvertüre in c, op. 80

  Widmann - Flûte en suite

  Brahms - Tweede symfonie in D, op. 73

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft geen pauze

 • Omschrijving

  Cleveland Orchestra
  In 2018 viert het Cleveland Orchestra zijn eeuwfeest. Het is een van de ‘Big Five’: de belangrijkste orkesten van Amerika. En het orkest heeft de meest Europese 'sound'. Met chefdirigent Franz Welser-Möst voert het Cleveland Orchestra twee stukken van Brahms uit. Jörg Widmann schreef zijn Flûte en suite met het ‘spannend donkere timbre van Joshua Smith’ in gedachten. Elk deel is een dans met een eigen klankkleur.

  Johannes Brahms
  'Pastorale', dat werd al snel de bijnaam van Johannes Brahms’ Tweede symfonie. Vooraf beweerde hij tegen vrienden dat de symfonie intens treurig zou worden. ‘Er moet eigenlijk een rouwrand om de partituur.’ Des te groter de verrassing toen de symfonie opgeruimd, fris en lieflijk bleek te zijn. Het Cleveland Orchestra speelt ook Brahms’ Akademische Festouvertüre. De componist had in 1879 een eredoctoraat gekregen van de Universiteit van Breslau en in ruil werd er een symfonisch werk verwacht. De componist deed dat braaf, maar wel op een onverwachte manier. De Festouvertüre zit vol banale studentendrinkliederen en is allesbehalve statig te noemen. Het kleurige werk is een feest voor de musici van het Cleveland Orchestra.

  Dit concert maakt deel uit van Stars and Stripes in Het Concertgebouw.

 • Prijzen

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Digitaal Concertprogramma

  Digitaal Concertprogramma

  Voor dit concert is een digitaal concertprogramma te koop voor € 1,50. Hierin vindt u het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden per concert. U kunt dit concertprogramma in het winkelmandje toevoegen. Vanaf een aantal weken voorafgaand aan het concert is het digitale programma te bekijken op www.preludium.nl.

 • Musici

  The Cleveland Orchestra

  Franz Welser-Möst - dirigent

  Joshua Smith - fluit

  Programma

  Brahms - Akademische Festouvertüre in c, op. 80

  Widmann - Flûte en suite

  Brahms - Tweede symfonie in D, op. 73

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft geen pauze

In beeld

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.