Close-up: Portretconcert Henk Rubingh

Kleine Zaal

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.
Dinsdag 19 september 2017 | 20:15- 22:20 | Kleine Zaal | Vrienden
 • Musici & Programma

  Musici

  Henk Rubingh - viool

  Marijn Mijnders - viool

  Gregor Horsch - cello

  Jeroen Bal - piano

  Programma

  Stravinsky - Suite italienne

  Prokofjev - Suite (uit 'Assepoester', op. 87)

  Korngold - Suite, op. 11 'Much ado about nothing'

  Korngold - Suite, op. 23

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  Henk Rubingh
  Henk Rubingh is aanvoerder van de tweede violen bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Zijn portretconcert met louter suites is opgezet rondom Erich Korngold, die we dit jaar dubbel herdenken: de componist werd in 1897 als Oostenrijker geboren en stierf in Hollywood (als Amerikaan) in 1957. Zijn theatermuziek voor Shakespeare's Much ado about nothing was heel succesvol en is nadien voor diverse bezettingen bewerkt. Voor pianist Paul Wittgenstein, die een arm verloor tijdens de Eerste Wereldoorlog, schreef Korngold de prachtige Suite voor twee violen, cello en piano linkshandig. In dezelfde periode ontstond Stravinsky's Suite italienne, gebaseerd op zijn bruisende balletmuziek Pulcinella. Al even bruisend is Prokofjevs populaire opera Assepoester, waaruit eveneens diverse suites zijn gedestilleerd en bewerkt.

  Close-up
  Voor liefhebbers van het Koninklijk Concertgebouworkest zijn Close-upconcerten in de Kleine Zaal een mooie gelegenheid om kennis te maken met de individuele musici. Tijdens deze concertreeks spelen zij kamermuziek in kleine bezetting, zodat u van hun persoonlijke kwaliteiten kunt genieten.

 • Prijzen

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Digitaal Concertprogramma

  Digitaal Concertprogramma

  Voor dit concert is een digitaal concertprogramma te koop voor € 1,50. Hierin vindt u het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden per concert. U kunt dit concertprogramma in het winkelmandje toevoegen. Vanaf een aantal weken voorafgaand aan het concert is het digitale programma te bekijken op www.preludium.nl.

 • Musici

  Henk Rubingh - viool

  Marijn Mijnders - viool

  Gregor Horsch - cello

  Jeroen Bal - piano

  Programma

  Stravinsky - Suite italienne

  Prokofjev - Suite (uit 'Assepoester', op. 87)

  Korngold - Suite, op. 11 'Much ado about nothing'

  Korngold - Suite, op. 23

  Dit concert heeft een pauze

In beeld

Kijk alvast rond!

Neem alvast een kijkje in Het Concertgebouw. Neem plaats op het frontbalkon, wandel door de foyers, of bekijk de Grote Zaal eens vanuit het perspectief van de dirigent!

Start de virtuele tour

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.