Concertgebouworkest Essentials: Blomstedt dirigeert Berlioz

Grote Zaal

Zaterdag 26 mei 2018 | 21:00- 22:15 | Grote Zaal | Het Koninklijk Concertgebouworkest | Vanaf € 23,00
 • Musici & Programma

  Musici

  Koninklijk Concertgebouworkest

  Herbert Blomstedt - dirigent

  Programma

  Berlioz - Symphonie fantastique, H 48, op. 14

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  Hector Berlioz
  De Symphonie fantastique van Hector Berlioz, dat centraal staat tijdens het derde Essentials-concert van dit seizoen, is één van de indrukwekkendste orkestwerken ooit gecomponeerd: bijna filmische muziek die de hallucinaties van een verliefde, opiumsnuivende kunstenaar verklankt. Berlioz gaf totaal nieuwe dimensies aan de orkestklank. Alleen al om het speelplezier van de musici is deze symfonie zo aanstekelijk.

  Herbert Blomstedt
  Berlioz’ ‘essentiële’ meesterwerk is bij de negentigjarige dirigent Herbert Blomstedt in fantastische handen. Blomstedt, nog altijd zeer vitaal en jong van geest, is een graag geziene gastdirigent bij het Concertgebouworkest en een ware autoriteit op het gebied van romantische muziek. De enthousiaste Vlaamse presentator Thomas Vanderveken vertelt op het podium van de Grote Zaal op zijn geheel eigen wijze over de achtergronden van de Symphonie fantastique. Na afloop kan er met een drankje nagepraat worden bij het Entrée Café.

 • Prijzen
  Rang 1+ Rang 1 Rang 2
  Standaard € 52,00 € 45,00 € 23,00

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Digitaal Concertprogramma

  Digitaal Concertprogramma

  Voor dit concert is een digitaal concertprogramma te koop voor € 1,50. Hierin vindt u het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden per concert. U kunt dit concertprogramma in het winkelmandje toevoegen. Vanaf een aantal weken voorafgaand aan het concert is het digitale programma te bekijken op www.preludium.nl.

 • Musici

  Koninklijk Concertgebouworkest

  Herbert Blomstedt - dirigent

  Programma

  Berlioz - Symphonie fantastique, H 48, op. 14

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

Met dank aan:

ING en UNILEVER "Global Partners of RCO Amsterdam"

In beeld

Kijk alvast rond!

Neem alvast een kijkje in Het Concertgebouw. Neem plaats op het frontbalkon, wandel door de foyers, of bekijk de Grote Zaal eens vanuit het perspectief van de dirigent!

Start de virtuele tour

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.