Concertgebouworkest Essentials: Sibelius’ Tweede symfonie

Grote Zaal

Zaterdag 9 december 2017 | 21:00- 22:15 | Grote Zaal | Het Koninklijk Concertgebouworkest | Vanaf € 23,00
 • Musici & Programma

  Musici

  Koninklijk Concertgebouworkest

  Stéphane Denève - dirigent

  Programma

  Sibelius - Tweede symfonie in D, op. 43

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  Essentials
  De Tweede symfonie van Jean Sibelius is het meesterwerk dat centraal staat tijdens het eerste Essentials-concert van dit seizoen. De enthousiaste presentator Thomas Vanderveken vertelt op het podium van de Grote Zaal op zijn geheel eigen wijze over de achtergronden van deze ‘essentiële’ symfonie. Na afloop kan er met een drankje nagepraat worden bij het Entrée Café.

  Sibelius
  De nog jonge Jean Sibelius was door zijn weldoener naar een idyllische plek in Italië gestuurd om inspiratie op te doen, maar de Finse componist voelde zich er doodongelukkig. Nadat hij een uitvoering van Mozarts opera Don Giovanni bijwoonde, kikkerde hij op en schreef een symfonie waarin al zijn indrukken en gevoelens samen kwamen: een ‘biecht van de ziel’. Sibelius’ landgenoten bleken er iets heel anders in te horen: een onafhankelijkheidsverklaring. De heroïsche, optimistische eerste en laatste delen waren precies wat het Finse publiek nodig had in 1902, tijdens de Russische onderdrukking. De succesvolle première bevestigde Sibelius’ reputatie als Finlands nationale held, en al gauw vierde de Tweede symfonie ook in het buitenland triomfen.

  Ben je jonger dan 35? Word dan lid van Entrée en ga gratis naar dit concert!

 • Prijzen
  Rang 1+ Rang 1 Rang 2
  Standaard € 52,00 € 45,00 € 23,00

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Digitaal Concertprogramma

  Digitaal Concertprogramma

  Voor dit concert is een digitaal concertprogramma te koop voor € 1,50. Hierin vindt u het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden per concert. U kunt dit concertprogramma in het winkelmandje toevoegen. Vanaf een aantal weken voorafgaand aan het concert is het digitale programma te bekijken op www.preludium.nl.

 • Musici

  Koninklijk Concertgebouworkest

  Stéphane Denève - dirigent

  Programma

  Sibelius - Tweede symfonie in D, op. 43

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

Met dank aan:

ING en UNILEVER "Global Partners of RCO Amsterdam"

In beeld

Kijk alvast rond!

Neem alvast een kijkje in Het Concertgebouw. Neem plaats op het frontbalkon, wandel door de foyers, of bekijk de Grote Zaal eens vanuit het perspectief van de dirigent!

Start de virtuele tour

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.