Concertgebouworkest Horizon: Japanse impressies

Grote Zaal

Donderdag 1 februari 2018 | 20:15- 22:00 | Grote Zaal | Het Koninklijk Concertgebouworkest | Vanaf € 23,00
 • Musici & Programma

  Musici

  Koninklijk Concertgebouworkest

  Matthias Pintscher - dirigent

  Leila Josefowicz - viool

  Nederlands Kamerkoor

  Programma

  Takemitsu - Twill by Twilight

  Pintscher - Mar'eh

  Baba - Hagoromo suite (voor nô-performer en strijkkwartet)

  Debussy - Nocturnes, L. 91

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  Japanse impressies
  In de innovatieve serie Horizon leidt dirigent/componist Matthias Pintscher een zinnenstrelend programma met als thema Japanse impressies. Het concert sluit aan bij de tentoonstelling Van Gogh en Japan in het Van Gogh Museum (23 maart - 24 juni 2018). De pure vormen en verfijnde kleuren van de Japanse prentkunst ‘ukiyo-e’ (‘vlietende wereld’) beïnvloedde kunstenaars als Van Gogh, Whistler en Debussy. In ruim een uur orkestmuziek reist het Concertgebouworkest de nacht in via de Japanse schemerklanken van Takemitsu en de zuivere penseelstreken van Pintschers vioolconcert. Na afloop kunt u nog meer nachtelijke klanken ondergaan tijdens de Entrée Late Night.

  Takemitsu, Pintscher en Debussy
  Matthias Pintscher debuteert als gastdirigent bij het Concertgebouworkest met de Nederlandse première van zijn vioolconcert Mar’eh, een zoektocht naar puurheid in vorm en gedachte. Soliste is Leila Josefowicz, die al enkele keren grote indruk maakte bij het Concertgebouworkest. De Trois nocturnes van Debussy verwijzen naar de door Japanse prentkunst beïnvloede schilderijen van Whistler. Debussy’s kleurrijke ‘impressionisme’ had op zijn beurt grote invloed op Toru Takemitsu, de meest vooraanstaande Japanse componist van de twintigste eeuw. De verfijnde orkestkleuren van zijn Twill by Twilight drukken het moment vlak na zonsondergang uit, ‘when twilight turns to darkness’.

  Entr'acte Ryoko Aoki
  Bij wijze van entr’acte voert Ryoko Aoki met vier orkestleden de Hagoromo suite uit, een nieuw werk voor strijkkwartet en nô-acteur door de jonge componiste Noriko Baba. Ryoko Aoki is uniek in de wereld van het nô-theater omdat zij de traditionele Japanse theatervorm graag verbindt met hedendaagse muziek.

  Entrée Late Night
  Na afloop van het concert organiseert jongerenvereniging Entrée het altijd verrassende Entrée Late Night. We blijven natuurlijk in de Japanse sferen en wat past daar beter bij dan karaoke? Kijk je liever naar optredens? Kom dan naar de Koorzaal voor onder andere een miniconcert van het RCO & No-performer Ryoko Aoki. Bekijk ook het facebook-event voor details. De toegang voor Entrée Late Night is gratis.

 • Prijzen
  Rang 1 Rang 2
  Standaard € 44,00 € 23,00

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Rondom uw bezoek

  Onderstaande extra’s kunt u direct meebestellen tijdens het online bestellen van uw concertkaarten, of via Mijn account nadat u uw concertkaarten heeft besteld.

  • Pauze-arrangement (hartig)

   Reserveer online alvast uw pauze-arrangement. Voor € 5 per persoon is er in het Café een tafeltje voor u gereserveerd waar we u een drankje naar keuze en nootjes en olijven serveren. Met champagne kost dit pauze-arrangement € 14,50 per persoon.

  • Pauze-arrangement (zoet)

   Reserveer online alvast uw pauze-arrangement. Voor € 5 per persoon is er in het Café een tafeltje voor u gereserveerd waar we u een drankje en taartje naar keuze serveren. Met champagne kost dit pauze-arrangement € 14,50.

 • Musici

  Koninklijk Concertgebouworkest

  Matthias Pintscher - dirigent

  Leila Josefowicz - viool

  Nederlands Kamerkoor

  Programma

  Takemitsu - Twill by Twilight

  Pintscher - Mar'eh

  Baba - Hagoromo suite (voor nô-performer en strijkkwartet)

  Debussy - Nocturnes, L. 91

  Dit concert heeft een pauze

Met dank aan:

ING en UNILEVER "Global Partners of RCO Amsterdam"

In beeld

Kijk alvast rond!

Neem alvast een kijkje in Het Concertgebouw. Neem plaats op het frontbalkon, wandel door de foyers, of bekijk de Grote Zaal eens vanuit het perspectief van de dirigent!

Start de virtuele tour

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.