Concertgebouworkest Horizon: Multiversum

Grote Zaal

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.
Donderdag 19 oktober 2017 | 20:15- 22:10 | Grote Zaal | Het Koninklijk Concertgebouworkest
 • Musici & Programma

  Musici

  Koninklijk Concertgebouworkest

  Peter Eötvös - dirigent

  Iveta Apkalna - orgel

  László Fassang - hammondorgel

  Jaap Drupsteen - visualisatie

  Vincent Icke - spreker

  Programma

  Ligeti - Atmosphères

  Vivier - Orion

  Eötvös - Multiversum (Nederlandse première)

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  Multiversum – de polyfone kosmos
  In de innovatieve serie Horizon leidt dirigent/componist Peter Eötvös een kosmisch programma met als thema Multiversum. In ruim een uur grensverkennende orkestmuziek met beelden van Jaap Drupsteen en voordracht van Vincent Icke gaat het Concertgebouworkest in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam op zoek naar de verbanden tussen muziek en de wetten van het heelal. Na afloop kunt u in nog hogere sferen raken tijdens de Entrée Late Night, het afsluitende onderdeel van Horizon.

  Eötvös, Ligeti en Vivier
  Peter Eötvös dirigeert het Concertgebouworkest in de première van zijn eigen Multiversum. Parallelle universums, snaartheorie en zwaartekrachtgolven weerklinken in de polyfone klanken van zijn nieuwe compositie voor orgel, hammondorgel en orkest. De iriserende klankwolken van Eötvös’ landgenoot György Ligeti zijn opgebouwd uit ontelbare noten (deeltjes). De Canadees Claude Vivier was geobsedeerd door de oneindigheid van het heelal. In Orion liet hij zich inspireren door de schijnbare onbeweeglijkheid van de geschiedenis: heftige golfbewegingen brengen ons steeds weer dezelfde soort dictators en gebeurtenissen, en dus geen steek verder.

  Entrée Late Night
  Kom na afloop naar de Entrée Late Night: een afterparty met verrassende acts en kamermuziek. Met onder andere parallel world [breathing] van Rozalie Hirs, De Baron (band), Lelystad (dj-duo), Teis Semey Group (jazzkwintet), Simon Mulder (dichter), Laurens Kuppens (dichter), Thomas de Bruijn (tenor) en musici van het Koninklijk Concertgebouworkest. Plus interactieve wetenschappelijke opstellingen door studenten van de Universiteit van Amsterdam.

 • Prijzen

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Musici

  Koninklijk Concertgebouworkest

  Peter Eötvös - dirigent

  Iveta Apkalna - orgel

  László Fassang - hammondorgel

  Jaap Drupsteen - visualisatie

  Vincent Icke - spreker

  Programma

  Ligeti - Atmosphères

  Vivier - Orion

  Eötvös - Multiversum (Nederlandse première)

  Dit concert heeft een pauze

Met dank aan:

ING en UNILEVER "Global Partners of RCO Amsterdam"

In beeld

Kijk alvast rond!

Neem alvast een kijkje in Het Concertgebouw. Neem plaats op het frontbalkon, wandel door de foyers, of bekijk de Grote Zaal eens vanuit het perspectief van de dirigent!

Start de virtuele tour

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.