Danel Kwartet met Tsjaikovski

Kleine Zaal

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.
Woensdag 1 maart 2017 | 20:15- 22:05 | Kleine Zaal | Het Concertgebouw Eigen Programmering
 • Musici & Programma

  Musici

  Danel Kwartet

  Programma

  Borodin - Tweede strijkkwartet in D, op. 51

  M. Weinberg - Vijfde strijkkwartet in Bes, op. 27

  Tsjaikovski - Tweede strijkkwartet in F, op. 22

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  Danel Kwartet
  Het Danel Kwartet opereert vanuit Brussel en Manchester, waar het gevieren doceert aan de universiteit. Het doorgeven van kennis gaat hun aan het hart. Datzelfde geldt voor Russische componisten. Het Danel Kwartet nam de laatste jaren bijvoorbeeld alle kwartetten van Mieczysław Weinberg op. In dit concert hoort u het intense Vijfde strijkkwartet van deze onbekendere tijdgenoot en vriend van Sjostakovitsj.

  Tsjaikovski
  Een Russisch programma is niet compleet zonder Tsjaikovski. Momenteel werkt het Danel Kwartet aan een album met diens drie strijkkwartetten. Vandaag klinkt het Tweede strijkkwartet. Aan zijn broer schreef Tsjaikovski dat hij het zo ongeveer in één ruk had opgeschreven. Waar of niet, dit kwartet loopt over van emoties en wonderlijke maar prachtige samenklanken.

 • Prijzen

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Digitaal Concertprogramma

  Digitaal Concertprogramma

  Voor dit concert is een digitaal concertprogramma te koop voor € 1,50. Hierin vindt u het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden per concert. U kunt dit concertprogramma in het winkelmandje toevoegen. Vanaf een aantal weken voorafgaand aan het concert is het digitale programma te bekijken op www.preludium.nl.

 • Musici

  Danel Kwartet

  Programma

  Borodin - Tweede strijkkwartet in D, op. 51

  M. Weinberg - Vijfde strijkkwartet in Bes, op. 27

  Tsjaikovski - Tweede strijkkwartet in F, op. 22

  Dit concert heeft een pauze

In beeld

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.