Daniël Wayenberg & Martin Oei: jong naast oud

Kleine Zaal

Zaterdag 24 maart 2018 | 14:15- 16:35 | Kleine Zaal | Ecomuziek | Vanaf € 28,00
 • Musici & Programma

  Musici

  Martin Oei

  Daniël Wayenberg

  Programma

  Liszt - Harmonies du Soir, nr. 11 (uit 'Etudes d'exécution transcendante', S. 139, LW A172)

  Chopin - Eerste pianoconcert in e, op. 11

  Rachmaninoff - Prelude in g, nr. 5 (uit 'Tien preludes', op. 23)

  Rachmaninoff - Tweede pianoconcert in c, op. 18

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  Wayenberg en Oei: jong naast oud
  De 87-jarige Daniël Wayenberg en de 20-jarige Martin Oei zijn al ruim vijf jaar een opmerkelijk duo. Wat op het eerste gezicht een ongelijke match lijkt tussen de exuberante en flamboyante meester en een schuchtere gezel, heeft zich bewezen als een vruchtbare samenwerking tussen twee partners die zowel in virtuoos als in artistiek opzicht aan elkaar zijn gewaagd. Wayenberg en Oei begonnen met quatre-mains maar weken al snel uit naar het repertoire voor twee piano’s. Ze baseerden zich hierbij op de uitvoeringspraktijk in de 19de-eeuwse salons, waar - bij gebrek aan een orkest - soloconcerten en symfonische werken in pianotranscripties ten gehore werden gebracht.

  Pianoconcerten van Chopin en Rachmaninoff
  Zo heeft het duo in 2016 de pianoconcerten van Chopin opgenomen in bewerkingen voor twee piano’s. Op aandringen van Oei zijn de concerten op twee historische Erard-vleugels uitgevoerd. Vanmiddag spelen ze het Eerste pianoconcert van Chopin niet op deze oldtimers, maar op moderne vleugels. Deze zijn ook beter geschikt voor het latere romantische repertoire. Zoals het Tweede pianoconcert van Rachmaninoff, dat meteen na de première in 1901 zo geliefd werd dat een versie voor twee piano’s niet lang op zich kon laten wachten.

  Over de instrumenten
  ‘Een goed instrument, mooie klank en vooral de moderne Bechsteins hebben ook volume genoeg voor de grote concerten’, vertelt Daniël Wayenberg over zijn keuze. ‘Ik voel me ermee op m’n gemak, de aanslag is niet te zwaar, maar biedt wel genoeg weerstand waardoor je er veel kleur mee kunt maken.’ Martin Oei begon zijn pianolessen op een Perzina, maar was verkocht toen hij eenmaal een Bösendorfer had aangeraakt. ‘Hij heeft een krachtige, warme ronde toon en de verschillende registers – laag, midden en hoog – zijn goed uitgebalanceerd. En hij speelt redelijk licht, wat ik heel prettig vind.’

 • Prijzen
  Rang 1+ Rang 1 Rang 2
  Standaard € 42,00 € 36,00 € 28,00

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Musici

  Martin Oei

  Daniël Wayenberg

  Programma

  Liszt - Harmonies du Soir, nr. 11 (uit 'Etudes d'exécution transcendante', S. 139, LW A172)

  Chopin - Eerste pianoconcert in e, op. 11

  Rachmaninoff - Prelude in g, nr. 5 (uit 'Tien preludes', op. 23)

  Rachmaninoff - Tweede pianoconcert in c, op. 18

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

Met dank aan:

Bol Piano's en Vleugels

In beeld

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.