De Vriend en Zehetmair: tweemaal Beethoven

Grote Zaal

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.
Zaterdag 17 december 2016 | 20:15- 22:15 | Grote Zaal | Het Concertgebouw Eigen Programmering
 • Musici & Programma

  Musici

  Residentie Orkest

  Jan Willem de Vriend - dirigent

  Thomas Zehetmair - viool

  Programma

  Beethoven - Vioolconcert in D, op. 61

  Beethoven - Derde symfonie in Es, op. 55 'Eroica'

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  Jan Willem de Vriend
  Beethoven heeft een centrale plaats in het dirigentenleven van Jan Willem de Vriend. ‘Esthetische schoonheid krijgt onder zijn handen een andere betekenis’, zei De Vriend in een interview. Vandaag leidt hij een programma met twee van Beethovens belangrijkste symfonische werken. Te beginnen met het Vioolconcert, een intens beladen muziekstuk. Thomas Zehetmair soleert.

  Beethoven
  Een gedurfde, wilde fantasie, schreef een recensent in 1805 na het horen van Beethovens Derde symfonie. Dat de componist iets geniaals had gedaan, begrepen de kranten wel, maar of het ook mooi was? Ruim twee eeuwen later is de Derde een van de geliefdste klassieke meesterwerken. De eerste symfonie waarin Beethoven alle uitersten van het menselijk gevoel verkent. Er is een dodenmars, er zijn wilde passages en lieflijke – alles tegelijk. Jan Willem de Vriend dirigeert de ‘Eroica’, zoals Beethoven hem zelf betitelde, bij het Residentie Orkest.

 • Prijzen

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Digitaal Concertprogramma

  Digitaal Concertprogramma

  Voor dit concert is een digitaal concertprogramma te koop voor € 1,50. Hierin vindt u het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden per concert. U kunt dit concertprogramma in het winkelmandje toevoegen. Vanaf een aantal weken voorafgaand aan het concert is het digitale programma te bekijken op www.preludium.nl.

 • Musici

  Residentie Orkest

  Jan Willem de Vriend - dirigent

  Thomas Zehetmair - viool

  Programma

  Beethoven - Vioolconcert in D, op. 61

  Beethoven - Derde symfonie in Es, op. 55 'Eroica'

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

In beeld

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.