Dejan Lazić en Nederlands Kamerorkest: Beethoven

Grote Zaal

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.
Zaterdag 28 oktober 2017 | 20:15- 22:05 | Grote Zaal | Het Concertgebouw Eigen Programmering
 • Musici & Programma

  Musici

  Nederlands Kamerorkest

  Gordan Nikolić - viool/leiding

  Dejan Lazić - piano

  Programma

  Beethoven - Ouverture 'Coriolan' in c, op. 62

  Beethoven - Pianoconcert naar 'Vioolconcert in D' in D, op. 61

  Schubert - Vijfde symfonie in Bes, D 485

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  Beethoven: Vioolconcert op piano
  Beethoven schreef zijn Vioolconcert op het lijf van de violist Clement. Maar het was diens bijna-naamgenoot Clementi die zorgde dat er een pianoversie kwam. Deze Londense componist en uitgever zag wel wat in een klaviervariant van het zeer lyrische concert voor viool. Uiteindelijk herschreef Beethoven, terwijl hij de pianobewerking maakte, ook het originele Vioolconcert. En zo sneed het mes aan twee kanten. Vandaag speelt pianist Dejan Lazić de roerende solopartij bij het Nederlands Kamerorkest.

  Dejan Lazić
  Het begint een specialisme van Dejan Lazić te worden: vioolconcerten op piano. Hij werkte zes jaar aan een eigen klavierbewerking van Brahms’ Vioolconcert. Dat werk werd juichend ontvangen. Nu is de Kroatische pianist, wiens frisse spel veelvuldig wordt geprezen, terug met Beethoven. Gordan Nikolić leidt daarnaast het Nederlands Kamerorkest in Schuberts Vijfde symfonie. Een intiem werk voor orkest, vol energie, elegantie en verrassingen.

  Rondleiding Entrée
  Voorafgaand aan dit concert organiseert jongerenvereniging Entrée voor haar leden om 18:15 een gratis rondleiding door Het Concertgebouw. Wil je hierbij zijn en ben je onder de 35? Word dan lid van Entrée

 • Prijzen

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Digitaal Concertprogramma

  Digitaal Concertprogramma

  Voor dit concert is een digitaal concertprogramma te koop voor € 1,50. Hierin vindt u het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden per concert. U kunt dit concertprogramma in het winkelmandje toevoegen. Vanaf een aantal weken voorafgaand aan het concert is het digitale programma te bekijken op www.preludium.nl.

 • Musici

  Nederlands Kamerorkest

  Gordan Nikolić - viool/leiding

  Dejan Lazić - piano

  Programma

  Beethoven - Ouverture 'Coriolan' in c, op. 62

  Beethoven - Pianoconcert naar 'Vioolconcert in D' in D, op. 61

  Schubert - Vijfde symfonie in Bes, D 485

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

In beeld

Kijk alvast rond!

Neem alvast een kijkje in Het Concertgebouw. Neem plaats op het frontbalkon, wandel door de foyers, of bekijk de Grote Zaal eens vanuit het perspectief van de dirigent!

Start de virtuele tour

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.