Dover Kwartet: Mozart, Haydn en Zemlinsky

Kleine Zaal

Woensdag 17 januari 2018 | 20:15- 22:20 | Kleine Zaal | Het Concertgebouw Eigen Programmering | Vanaf € 29,00
 • Musici & Programma

  Musici

  Dover Kwartet

  Programma

  J. Haydn - Strijkkwartet in f, op. 20, nr. 5, Hob. III: 35

  Mozart - Strijkkwartet in d, KV 421

  Zemlinsky - Tweede strijkkwartet, op. 15

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  Dover Kwartet
  Op hun debuutalbum Tribute bracht het Dover Kwartet onlangs twee odes tegelijk. Aan Mozart, van wie het drie kwartetten opnam. En aan het Guarneri Kwartet. Dit legendarische ensemble is mentor van de jonge Amerikanen. En fan: de leden sloten zich unaniem aan bij de algemene lof voor Tribute. Vandaag speelt het Dover Kwartet naast Mozart ook Haydn en Zemlinsky.

  Mozart en Haydn
  Mozart droeg zijn enerverende Strijkkwartet in d op aan Haydn, de ‘vader’ van het genre. In minder dan drie jaar tijd schreef Haydn achttien strijkkwartetten met elk een heel eigen karakter. Zoals het Strijkkwartet in f, dat duister is, vol drama en emoties. Het Dover Kwartet combineert Mozart en Haydn met de Oostenrijker Zemlinsky. Zijn Tweede strijkkwartet lijkt een weerslag van zijn leven: turbulent, romantisch en soms gekweld.

 • Prijzen
  Rang 1+ Rang 1 Rang 2
  Standaard € 46,00 € 38,00 € 29,00

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Digitaal Concertprogramma

  Digitaal Concertprogramma

  Voor dit concert is een digitaal concertprogramma te koop voor € 1,50. Hierin vindt u het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden per concert. U kunt dit concertprogramma in het winkelmandje toevoegen. Vanaf een aantal weken voorafgaand aan het concert is het digitale programma te bekijken op www.preludium.nl.

 • Musici

  Dover Kwartet

  Programma

  J. Haydn - Strijkkwartet in f, op. 20, nr. 5, Hob. III: 35

  Mozart - Strijkkwartet in d, KV 421

  Zemlinsky - Tweede strijkkwartet, op. 15

  Dit concert heeft een pauze

In beeld

Kijk alvast rond!

Neem alvast een kijkje in Het Concertgebouw. Neem plaats op het frontbalkon, wandel door de foyers, of bekijk de Grote Zaal eens vanuit het perspectief van de dirigent!

Start de virtuele tour

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.