Ernst Jansz: Dromen van Johanna

Kleine Zaal

 • Musici & Programma

  Musici

  Ernst Jansz - zang/piano/gitaar/mondharmonica

  Guus Paat - gitaren/zang

  Richard Wallenburg - bas/zang

 • Omschrijving

  Ernst Jansz
  Met zanger en pianist Ernst Jansz staat er een brok Nederlandse popgeschiedenis in Het Concertgebouw. Jansz maakte in de jaren 60 en 70 deel uit van CCC Inc. en schreef na het uiteenvallen van deze huisband van Paradiso geschiedenis met Doe Maar. Ook na de opheffing van deze band zat Ernst Jansz niet stil. Hij begeleidde en produceerde andere grootheden zoals Boudewijn de Groot en Bram Vermeulen, schreef filmmuziek en boeken en hij maakte diverse soloplaten zoals De Overkant en Molenbeekstraat met intieme melancholische songs. In 2010 viel Jansz nog op met een cd met in het Nederlands vertaald werk van Bob Dylan.

  Dromen van Johanna
  Met deze cd met het door Jansz zelf vertaalde werk van Bob Dylan onderstreepte hij zijn kwaliteiten als singer-songwriter. Het concert zal uit twee delen bestaan. In het eerste deel vertelt Ernst Jansz het van zijn jeugd in Amsterdam, zijn Indische vader en Amsterdamse moeder Johanna. In het tweede deel komen de vertaalde nummers van Bob Dylan aan bod. Met louter een bassist en een gitarist brengt Jansz vanavond zijn autobiografische solowerk en Dylan-vertalingen terug tot de essentie.

 • Prijzen

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen

  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend (niet van toepassing op de Gratis Lunchconcerten).

 • Digitaal Concertprogramma

  Digitaal Concertprogramma

  Voor dit concert is een digitaal concertprogramma te koop voor € 1,50. Hierin vindt u het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden per concert. U kunt dit concertprogramma in het winkelmandje toevoegen. Vanaf een aantal weken voorafgaand aan het concert is het digitale programma te bekijken op www.preludium.nl.

 • Musici

  Ernst Jansz - zang/piano/gitaar/mondharmonica

  Guus Paat - gitaren/zang

  Richard Wallenburg - bas/zang

In beeld

Kijk alvast rond!

Neem alvast een kijkje in Het Concertgebouw. Neem plaats op het frontbalkon, wandel door de foyers, of bekijk de Grote Zaal eens vanuit het perspectief van de dirigent!

Start de virtuele tour

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas