Fazil Say & Amsterdam Sinfonietta: Mozart

Grote Zaal

Zaterdag 10 februari 2018 | 20:15- 21:55 | Grote Zaal | Het Concertgebouw Eigen Programmering | Vanaf € 32,00
 • Musici & Programma

  Musici

  Amsterdam Sinfonietta

  Candida Thompson - viool/leiding

  Fazil Say - piano

  Programma

  Wagner - Prelude (uit 'Tristan und Isolde', WWV 90) (arr. A. Williams)

  Mozart - Twaalfde pianoconcert in A, KV 414

  Beethoven - Strijkkwartet in cis, op. 131

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  Mozarts Twaalfde pianoconcert
  ‘Het vrolijke midden tussen te zwaar en te licht’, schreef Mozart over zijn Twaalfde pianoconcert. Het opgeruimde werk was bedoeld om goed te verkopen als bladmuziek. Dat viel tegen, maar uitvoeringen door de begaafde Mozart zelf waren wél een hit. Vanavond speelt de Turkse sterpianist Fazil Say het Twaalfde pianoconcert met Amsterdam Sinfonietta.

  Fazil Say
  Dit wordt een van de groten van de 21e eeuw, schreef Le Figaro over Fazil Say. Zijn spontane, directe en emotionele spel verovert wereldwijd muziekharten. En zijn interpretatie van Mozart? Die ‘groovet’, schreef een Duitse criticus. Amsterdam Sinfonietta voert na de pauze Beethovens Strijkkwartet in cis uit. Zijn allerbeste, vond de componist zelf. Het speelde een grote rol in de bekroonde film A Late Quartet. Vanavond hoort u een versie voor strijkorkest.

 • Prijzen
  Rang 1 Rang 2
  Standaard € 40,00 € 32,00

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Rondom uw bezoek

  Onderstaande extra’s kunt u direct meebestellen tijdens het online bestellen van uw concertkaarten, of via Mijn account nadat u uw concertkaarten heeft besteld.

  • Pauze-arrangement (hartig)

   Reserveer online alvast uw pauze-arrangement. Voor € 5 per persoon is er in het Café een tafeltje voor u gereserveerd waar we u een drankje naar keuze en nootjes en olijven serveren. Met champagne kost dit pauze-arrangement € 14,50 per persoon.

  • Pauze-arrangement (zoet)

   Reserveer online alvast uw pauze-arrangement. Voor € 5 per persoon is er in het Café een tafeltje voor u gereserveerd waar we u een drankje en taartje naar keuze serveren. Met champagne kost dit pauze-arrangement € 14,50.

 • Digitaal Concertprogramma

  Digitaal Concertprogramma

  Voor dit concert is een digitaal concertprogramma te koop voor € 1,50. Hierin vindt u het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden per concert. U kunt dit concertprogramma in het winkelmandje toevoegen. Vanaf een aantal weken voorafgaand aan het concert is het digitale programma te bekijken op www.preludium.nl.

 • Musici

  Amsterdam Sinfonietta

  Candida Thompson - viool/leiding

  Fazil Say - piano

  Programma

  Wagner - Prelude (uit 'Tristan und Isolde', WWV 90) (arr. A. Williams)

  Mozart - Twaalfde pianoconcert in A, KV 414

  Beethoven - Strijkkwartet in cis, op. 131

  Dit concert heeft een pauze

In beeld

Kijk alvast rond!

Neem alvast een kijkje in Het Concertgebouw. Neem plaats op het frontbalkon, wandel door de foyers, of bekijk de Grote Zaal eens vanuit het perspectief van de dirigent!

Start de virtuele tour

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.