Gatti met Mahler en Haydn bij het Concertgebouworkest

Grote Zaal

Woensdag 8 november 2017 | 20:15- 22:00 | Grote Zaal | Het Koninklijk Concertgebouworkest | Vanaf € 33,00
Donderdag 9 november 2017 | 20:15- 22:00 | Grote Zaal | Het Koninklijk Concertgebouworkest | Vanaf € 33,00
 • Musici & Programma

  Musici

  Koninklijk Concertgebouworkest

  Daniele Gatti - dirigent

  Julia Kleiter - sopraan

  Tatjana Vassiljeva - cello

  Programma

  J. Haydn - Celloconcert in C, Hob. VIIb: 1

  Mahler - Vierde symfonie in G

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  Mahlers Vierde symfonie
  Chef-dirigent Daniele Gatti dirigeert zijn Koninklijk Concertgebouworkest in Mahlers Vierde symfonie. Gustav Mahler gaf de symfonie zelf in 1904 haar Nederlandse première met het Concertgebouworkest. Na het rustieke eerste deel, spookachtige tweede en (enkele uitbarstingen daargelaten) intieme derde deel, bezingt Julia Kleiter met haar engelachtige stem het ‘himmlische Leben’ in de Finale. De sopraansolo, oorspronkelijk bedoeld voor de liederencyclus Des Knaben Wunderhorn, wordt afgewisseld door vlugge orkestloopjes, alsof engeltjes een dansje uitvoeren in het paradijs.

  Haydns Celloconcert in C
  Tatjana Vassiljeva is sinds 2014 solocelliste bij het Koninklijk Concertgebouworkest. De Russische celliste vertolkt de solopartij van Haydns Celloconcert in C, een lange tijd verdwenen geacht meesterwerk. Pas in 1961 werd het manuscript van Haydns geanimeerde, vernuftige concert teruggevonden in de archieven van de Nationale Bibliotheek in Praag.

 • Prijzen
  Rang 1+ Rang 1 Rang 2 Rang 3 Rang 4
  Standaard € 143,00 € 106,70 € 77,00 € 59,40 € 33,00
  Prijstype Rang Prijs
  Standaard Rang 1+ € 143,00
  Standaard Rang 1 € 106,70
  Standaard Rang 2 € 77,00
  Standaard Rang 3 € 59,40
  Standaard Rang 4 € 33,00

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.

  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

 • Rondom uw bezoek

  Onderstaande extra’s kunt u direct meebestellen tijdens het online bestellen van uw concertkaarten, of via Mijn account nadat u uw concertkaarten heeft besteld.

  • Diner (3-gangen)

   Voorafgaand aan dit avondconcert kunt u als concertbezoeker sfeervol dineren in de Spiegelzaal van Het Concertgebouw. Meer informatie over deze diners

  • Pauze-arrangement (hartig)

   Reserveer online alvast uw pauze-arrangement. Voor € 5 per persoon is er in het Café een tafeltje voor u gereserveerd waar we u een drankje naar keuze en nootjes en olijven serveren. Met champagne kost dit pauze-arrangement € 14,50 per persoon.

  • Pauze-arrangement (zoet)

   Reserveer online alvast uw pauze-arrangement. Voor € 5 per persoon is er in het Café een tafeltje voor u gereserveerd waar we u een drankje en taartje naar keuze serveren. Met champagne kost dit pauze-arrangement € 14,50.

 • Digitaal Concertprogramma

  Digitaal Concertprogramma

  Voor dit concert is een digitaal concertprogramma te koop voor € 1,50. Hierin vindt u het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden per concert. U kunt dit concertprogramma in het winkelmandje toevoegen. Vanaf een aantal weken voorafgaand aan het concert is het digitale programma te bekijken op www.preludium.nl.

 • Musici

  Koninklijk Concertgebouworkest

  Daniele Gatti - dirigent

  Julia Kleiter - sopraan

  Tatjana Vassiljeva - cello

  Programma

  J. Haydn - Celloconcert in C, Hob. VIIb: 1

  Mahler - Vierde symfonie in G

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

Met dank aan:

ING en UNILEVER "Global Partners of RCO Amsterdam"

In beeld

Kijk alvast rond!

Neem alvast een kijkje in Het Concertgebouw. Neem plaats op het frontbalkon, wandel door de foyers, of bekijk de Grote Zaal eens vanuit het perspectief van de dirigent!

Start de virtuele tour

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.