Hannes Minnaar en Heath Kwartet spelen Fauré

Kleine Zaal

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.
Zaterdag 28 januari 2017 | 20:15- 21:55 | Kleine Zaal | Het Concertgebouw Eigen Programmering
 • Musici & Programma

  Musici

  Heath Kwartet

  Hannes Minnaar - piano

  Programma

  Beethoven - Strijkkwartet in D, op. 18, nr. 3

  Ravel - Le tombeau de Couperin

  Fauré - Tweede pianokwintet in c, op. 115

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  Hannes Minnaar en Heath Kwartet
  Als onderdeel van zijn Spotlight-serie nodigt pianist Hannes Minnaar het Heath Kwartet uit. Net als hijzelf jong en behorend tot de absolute muzikale voorhoede. Het Britse Heath Kwartet kiest om te beginnen een van hun specialiteiten: Beethoven. Diens serene, gelukzalige Strijkkwartet in D lijkt gemaakt voor hun gedreven geluid. Hannes Minnaar volgt met Ravels Le tombeau de Couperin. Een reeks waarin Ravel de Eerste Wereldoorlog gedenkt, maar ook de Franse barokmuziek eert. Op Twitter stak Minnaar zijn bewondering voor de fuga uit Le tombeau niet onder stoelen of banken. ‘Een klein wonder, om te koesteren.’

  Fauré
  Minnaar en het Heath Quartet spelen gezamenlijk Fauré’s Tweede pianokwintet. Een kwetsbaar man – Fauré kwakkelde met zijn gezondheid – schreef hiermee een bedachtzaam werk. Fragiel en krachtig tegelijk: piano en strijkers omarmen elkaar liefdevol.

 • Prijzen

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Digitaal Concertprogramma

  Digitaal Concertprogramma

  Voor dit concert is een digitaal concertprogramma te koop voor € 1,50. Hierin vindt u het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden per concert. U kunt dit concertprogramma in het winkelmandje toevoegen. Vanaf een aantal weken voorafgaand aan het concert is het digitale programma te bekijken op www.preludium.nl.

 • Musici

  Heath Kwartet

  Hannes Minnaar - piano

  Programma

  Beethoven - Strijkkwartet in D, op. 18, nr. 3

  Ravel - Le tombeau de Couperin

  Fauré - Tweede pianokwintet in c, op. 115

  Dit concert heeft een pauze

In beeld

Kijk alvast rond!

Neem alvast een kijkje in Het Concertgebouw. Neem plaats op het frontbalkon, wandel door de foyers, of bekijk de Grote Zaal eens vanuit het perspectief van de dirigent!

Start de virtuele tour

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.