Hannes Minnaar in Beethovens 'Kaiserkonzert'

Grote Zaal

Zondag 16 juli 2017 | 20:00- 22:00 | Grote Zaal | Het Concertgebouw Eigen Programmering | Vanaf € 25,00
 • Musici & Programma

  Musici

  Orkest van het Oosten

  Jan Willem de Vriend - dirigent

  Hannes Minnaar - piano

  Programma

  Beethoven - Ouverture 'Coriolan' in c, op. 62

  Beethoven - Vijfde pianoconcert in Es, op. 73 'Kaiserkonzert'

  Beethoven - Zevende symfonie in A, op. 92

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  Hannes Minnaar
  Vele sterren oogstte Hannes Minnaar voor zijn interpretatie van Beethovens Vijfde pianoconcert. Internationaal wordt zijn frisse, spontane uitvoering geprezen. Minnaar nam het concert op met dirigent Jan Willem de Vriend, die vandaag het Orkest van het Oosten leidt. Op de lessenaar staan twee heroïsche werken van Beethoven, voorafgegaan door diens Ouverture 'Coriolan'.

  Beethoven
  Beethovens Vijfde pianoconcert ontstond tijdens de zoveelste oorlog tussen Frankrijk en Oostenrijk. Beethoven moest regelmatig schuilen voor de kanongevechten. Toch is de weerslag in het Vijfde pianoconcert, met de nationalistische bijnaam 'Kaiser', niet somber. Stoere en meer tedere passages wisselen af. De solist, vandaag Hannes Minnaar, krijgt bijna letterlijk watervallen van noten te verwerken. Uit het geheel spreekt hoop, en datzelfde geldt voor de Zevende symfonie. Beethoven schreef het voor een benefietconcert voor gewonde soldaten. Zo gaf hij niet alleen moreel, maar ook praktisch zicht op betere tijden.

 • Prijzen
  Rang 1 Rang 2 Rang 3
  Standaard € 43,00 € 35,00 € 25,00
  CJP € 43,00 € 28,00 € 25,00
  Prijstype Rang Prijs
  Standaard Rang 1 € 43,00
  Standaard Rang 2 € 35,00
  Standaard Rang 3 € 25,00
  CJP Rang 1 € 43,00
  CJP Rang 2 € 28,00
  CJP Rang 3 € 25,00

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.

  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend (niet van toepassing op de Gratis Lunchconcerten).

 • Rondom uw bezoek

  Onderstaande extra’s kunt u direct meebestellen tijdens het online bestellen van uw concertkaarten, of via Mijn account nadat u uw concertkaarten heeft besteld.

  • Robeco Summer Restaurant

   In de prachtige Spiegelzaal serveren we u een heerlijk diner voorafgaand aan het concert. Voor twee gangen betaalt u € 32 per persoon, voor drie gangen € 39 (exclusief drankjes). Inloop vanaf 17.30 uur. Meer informatie over het Robeco Summer Restaurant

  • Naprogramma

   Robeco SummerNights Live!
   Geniet nog even na van het concert tijdens SummerNights Live! Met vanavond een ontmoeting met dirigent Jan Willem de Vriend en pianist Hannes Minnaar in de Pleinfoyer. Op vertoon van uw concertkaart is de toegang gratis. Meer informatie over Robeco SummerNights Live!

  • Aperol Spritz & Crostini

   Geniet in de pauze van het populaire Italiaanse aperitief Aperol Spritz: prosecco met spuitwater en de kruidige sinaasappellikeur Aperol. Uiteraard geserveerd met bijpassende crostini. In het Zomercafé voor € 9 per persoon. Als het concert geen pauze heeft, wordt de Aperol Spritz & Crostini na afloop geserveerd.

  • Drinks & Bites

   Na afloop van uw concert kunt u in het Zomercafé nog even napraten met een lekker drankje en een hartige snack. Voor de zomerse prijs van € 9 per persoon.

  • Rondleiding

   Ontdek de verhalen en de geschiedenis van Het Koninklijk Concertgebouw tijdens een (Nederlandstalige) rondleiding voorafgaand aan dit concert. Van 18.15 tot 19.15 uur. Kosten € 10 per persoon exclusief concertkaart.

 • Musici

  Orkest van het Oosten

  Jan Willem de Vriend - dirigent

  Hannes Minnaar - piano

  Programma

  Beethoven - Ouverture 'Coriolan' in c, op. 62

  Beethoven - Vijfde pianoconcert in Es, op. 73 'Kaiserkonzert'

  Beethoven - Zevende symfonie in A, op. 92

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

Met dank aan:

In beeld

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.