Iconen in de Kleine Zaal: Dvořáks 'Dumky'-trio

Kleine Zaal

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.
Vrijdag 20 oktober 2017 | 20:15- 21:45 | Kleine Zaal | Het Concertgebouw Eigen Programmering
 • Musici & Programma

  Musici

  Bert Natter

  Trio Shaham Erez Wallfisch

  Programma

  Dvořák - Pianotrio in e, op. 90 'Dumky'

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft geen pauze

 • Omschrijving

  Iconen in de Kleine Zaal
  Écht kennismaken met muziek doe je niet op afstand, maar van heel dichtbij. Iconen in de Kleine Zaal biedt niet zomaar concerten, maar belevenissen. Grote musici zoeken bewust het intieme podium op en focussen op één essentieel muziekstuk. Wat maakt die composities zo bijzonder? Bert Natter, auteur van de goed ontvangen roman Goldberg, legt het op persoonlijke en toegankelijke wijze uit. Na afloop kunt u een goed glas wijn bestellen, aansluitend bij de muziek en het karakter van de avond. Een mooie manier om na te praten met presentator, musici en andere bezoekers. Lees ook het interview met Bert Natter, waarin hij vertelt over zijn liefde voor muziek: 'Als jongetje wilde ik een beroemde gitarist worden’.

  Dvořák
  De bijnaam 'Dumky', die Dvořáks geliefdste trio kreeg, verwijst naar de oude Slavische ballades uit zijn moederland. De ‘eenvoudige Tsjechische muzikant’, zoals Dvořák zichzelf typeerde, combineert de daarvoor typische melancholie en humor. Een fantasie- en kleurrijk werk vol montere esprit. Vandaag wordt het gespeeld door drie musici van wereldformaat in één ensemble: Trio Shaham Erez Wallfisch. Als geen ander weet dit trio innigheid en grandeur te laten samenvallen, schreef Fonoforum.

 • Prijzen

  Bij dit concert is geen drankje inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Digitaal Concertprogramma

  Digitaal Concertprogramma

  Voor dit concert is een digitaal concertprogramma te koop voor € 1,50. Hierin vindt u het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden per concert. U kunt dit concertprogramma in het winkelmandje toevoegen. Vanaf een aantal weken voorafgaand aan het concert is het digitale programma te bekijken op www.preludium.nl.

 • Musici

  Bert Natter

  Trio Shaham Erez Wallfisch

  Programma

  Dvořák - Pianotrio in e, op. 90 'Dumky'

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft geen pauze

In beeld

Kijk alvast rond!

Neem alvast een kijkje in Het Concertgebouw. Neem plaats op het frontbalkon, wandel door de foyers, of bekijk de Grote Zaal eens vanuit het perspectief van de dirigent!

Start de virtuele tour

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.