Iconen in de Kleine Zaal: Schumanns Pianokwintet

Kleine Zaal

Donderdag 21 december 2017 | 20:15- 21:15 | Kleine Zaal | Het Concertgebouw Eigen Programmering | Vanaf € 27,00
 • Musici & Programma

  Musici

  Bert Natter

  Heath Kwartet

  Hannes Minnaar - piano

  Programma

  R. Schumann - Pianokwintet in Es, op. 44

  Dit concert heeft geen pauze

 • Omschrijving

  Iconen in de Kleine Zaal
  Écht kennismaken met muziek doe je niet op afstand, maar van heel dichtbij. Iconen in de Kleine Zaal biedt niet zomaar concerten, maar belevenissen. Grote musici zoeken bewust het intieme podium op en focussen op één essentieel muziekstuk. Wat maakt die composities zo bijzonder? Bert Natter, auteur van de goed ontvangen roman Goldberg, legt het op persoonlijke en toegankelijke wijze uit. Na afloop kunt u een goed glas wijn bestellen, aansluitend bij de muziek en het karakter van de avond. Een mooie manier om na te praten met presentator, musici en andere bezoekers. Lees ook het interview met Bert Natter, waarin hij vertelt over zijn liefde voor muziek: 'Als jongetje wilde ik een beroemde gitarist worden’.

  Schumanns Pianokwintet
  Schumann fluistert, schreeuwt, zingt rent en vliegt in zijn Pianokwintet. In zijn misschien wel mooiste werk weet hij grote emoties virtuoos te vatten. Achter de piano zit vandaag Hannes Minnaar. ‘Onder zijn handen resoneert de vleugel van het Amsterdamse Concertgebouw met de mildheid van een harp’, schreef de Volkskrant. Met het dynamische Britse Heath Kwartet stort Minnaar zich op Schumann.

 • Prijzen
  Rang 1+ Rang 1 Rang 2
  Standaard € 35,00 € 30,00 € 27,00

  Bij dit concert is geen drankje inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Digitaal Concertprogramma

  Digitaal Concertprogramma

  Voor dit concert is een digitaal concertprogramma te koop voor € 1,50. Hierin vindt u het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden per concert. U kunt dit concertprogramma in het winkelmandje toevoegen. Vanaf een aantal weken voorafgaand aan het concert is het digitale programma te bekijken op www.preludium.nl.

 • Musici

  Bert Natter

  Heath Kwartet

  Hannes Minnaar - piano

  Programma

  R. Schumann - Pianokwintet in Es, op. 44

  Dit concert heeft geen pauze

In beeld

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.