Iconen in de Kleine Zaal: Schumanns Pianokwintet

Kleine Zaal

Wist u dat u dit concert nú al kunt bestellen als onderdeel van de keuzeserie van de Eigen Programmering van Het Concertgebouw? meer informatie
Donderdag 21 december 2017 | 20:15- 21:45 | Kleine Zaal | Het Concertgebouw Eigen Programmering
 • Musici & Programma

  Musici

  Bert Natter

  Heath Kwartet

  Hannes Minnaar - piano

  Programma

  R. Schumann - Pianokwintet in Es, op. 44

  Dit concert heeft geen pauze

 • Omschrijving

  Iconen in de Kleine Zaal
  Écht kennismaken met muziek doe je niet op afstand, maar van heel dichtbij. Iconen in de Kleine Zaal biedt niet zomaar concerten, maar belevenissen. Grote musici zoeken bewust het intieme podium op en focussen op één essentieel muziekstuk. Wat maakt die composities zo bijzonder? Bert Natter, auteur van de goed ontvangen roman Goldberg, legt het op persoonlijke en toegankelijke wijze uit. Na afloop schenken we een goed glas wijn. De beste uitnodiging om na te praten met presentator, musici en andere bezoekers.

  Schumanns Pianokwintet
  Schumann fluistert, schreeuwt, zingt rent en vliegt in zijn Pianokwintet. In zijn misschien wel mooiste werk weet hij grote emoties virtuoos te vatten. Achter de piano zit vandaag Hannes Minnaar. ‘Onder zijn handen resoneert de vleugel van het Amsterdamse Concertgebouw met de mildheid van een harp’, schreef de Volkskrant. Met het dynamische Britse Heath Kwartet stort Minnaar zich op Schumann.

 • Prijzen

  Bij dit concert is geen drankje inbegrepen.

  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend (niet van toepassing op de Gratis Lunchconcerten).

 • Musici

  Bert Natter

  Heath Kwartet

  Hannes Minnaar - piano

  Programma

  R. Schumann - Pianokwintet in Es, op. 44

  Dit concert heeft geen pauze

In beeld

Kijk alvast rond!

Neem alvast een kijkje in Het Concertgebouw. Neem plaats op het frontbalkon, wandel door de foyers, of bekijk de Grote Zaal eens vanuit het perspectief van de dirigent!

Start de virtuele tour

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.