Intieme Matthäus-Passion met Mark Padmore

Grote Zaal

Dinsdag 27 maart 2018 | 19:30- 22:15 | Grote Zaal | Het Concertgebouw Eigen Programmering | Vanaf € 32,00
 • Musici & Programma

  Musici

  Orchestra of the Age of Enlightenment

  Mark Padmore - tenor/leiding, Evangelist

  Roderick Williams - bariton, Christus

  Katherine Watson - sopraan

  Jessica Cale - sopraan

  Claudia Huckle - alt

  Eleanor Minney - alt

  Hugo Hymas - tenor

  Matthew Brook - bas

  Programma

  J.S. Bach - Matthäus-Passion, BWV 244

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  Mark Padmore
  De Matthäus-Passion zit vol vragen, schrijft Mark Padmore in een essay. De tenor heeft Bachs meesterwerk al vaak gezongen, met allerlei orkesten, in diverse ensceneringen. In zijn rol als evangelist wordt hij wereldwijd bejubeld. Maar de antwoorden op al die vragen, in tekst en muziek, heeft hij niet. En dat moet ook niet, vindt Padmore. Voor hem is de Matthäus-Passion elke keer weer nieuw, nog altijd onbekend. Vandaag zingt hij Bachs misschien wel grootste werk in een intieme setting, waarbij de solisten ook de koorpartijen vertolken.

  Bachs Matthäus-Passion
  Midden in de Goede Week klinkt hét muzikale lijdensverhaal: Bachs Matthäus-Passion. De evangelist Mattheus vertelt het verhaal van Jezus’ laatste dagen. Padmore is evangelist en dirigent tegelijk. Uit Londen komt het Orchestra of the Age of Enlightenment. Dat wordt net als Padmore geroemd om zijn urgente vertolkingen. Dichterbij kan Bach niet komen.

 • Prijzen
  Prijstype Rang Prijs
  Rang 1+ Standaard € 84,00
  Rang 1 Standaard € 70,00
  Rang 2 Standaard € 63,00
  Rang 3 Standaard € 46,00
  Rang 4 Standaard € 32,00

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Rondom uw bezoek

  Onderstaande extra’s kunt u direct meebestellen tijdens het online bestellen van uw concertkaarten, of via Mijn account nadat u uw concertkaarten heeft besteld.

  • Pauze-arrangement (hartig)

   Reserveer online alvast uw pauze-arrangement. Voor € 5 per persoon is er in het Café een tafeltje voor u gereserveerd waar we u een drankje naar keuze en nootjes en olijven serveren. Met champagne kost dit pauze-arrangement € 14,50 per persoon.

  • Pauze-arrangement (zoet)

   Reserveer online alvast uw pauze-arrangement. Voor € 5 per persoon is er in het Café een tafeltje voor u gereserveerd waar we u een drankje en taartje naar keuze serveren. Met champagne kost dit pauze-arrangement € 14,50.

 • Digitaal Concertprogramma

  Digitaal Concertprogramma

  Voor dit concert is een digitaal concertprogramma te koop voor € 1,50. Hierin vindt u het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden per concert. U kunt dit concertprogramma in het winkelmandje toevoegen. Vanaf een aantal weken voorafgaand aan het concert is het digitale programma te bekijken op www.preludium.nl.

 • Musici

  Orchestra of the Age of Enlightenment

  Mark Padmore - tenor/leiding, Evangelist

  Roderick Williams - bariton, Christus

  Katherine Watson - sopraan

  Jessica Cale - sopraan

  Claudia Huckle - alt

  Eleanor Minney - alt

  Hugo Hymas - tenor

  Matthew Brook - bas

  Programma

  J.S. Bach - Matthäus-Passion, BWV 244

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

Bijbehorende cursus:

In beeld

Kijk alvast rond!

Neem alvast een kijkje in Het Concertgebouw. Neem plaats op het frontbalkon, wandel door de foyers, of bekijk de Grote Zaal eens vanuit het perspectief van de dirigent!

Start de virtuele tour

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.