James Newton Howard: 3 Decades of Music for Hollywood

Grote Zaal

Dinsdag 7 november 2017 | 20:00- 22:20 | Grote Zaal | Het Concertgebouw Eigen Programmering | Vanaf € 39,00
 • Musici & Programma

  Musici

  James Newton Howard - componist/dirigent

  Tsjechisch Nationaal Symfonie Orkest

  Programma

  Muziek uit bekende films zoals The Dark Knight, The Sixth Sense en Pretty Woman. Uitgevoerd door symfonieorkest en koor, met de componist zelf als dirigent en presentator.

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  James Newton Howard
  Voor het eerst in zijn meer dan 30-jarige carrière gaat de legendarische filmcomponist James Newton Howard op tournee met een live-orkest. Emmy- en Grammy-winnaar Newton Howard componeerde muziek voor meer dan 120 films. Moderne klassiekers als The Fugitive, The Sixth Sense en Pretty Woman en recente blockbusters als The Dark Knight, King Kong en alle vier The Hunger Games-films. Ook muziek van de Harry Potter-film Fantastic Beasts And Where To Find Them is tijdens dit concert te horen. Newton Howard werkte in de studio en op het podium samen met poplegendes als Elton John, Diana Ross en Crosby, Stills, Nash & Young.

  3 Decades of Music for Hollywood
  Tijdens zijn tournee 3 Decades of Music for Hollywood dirigeert James Newton Howard een orkest en koor. Met meer dan honderd mensen op het podium, geeft Newton Howard een overzicht van zijn rijke carrière, die inmiddels meer de 30 jaar omspant. Met veel muziek, maar ook filmfragmenten. Bovendien vertelt hij (in het Engels) tussen de stukken door over hoe zijn filmmuziek tot stand komt. Een geweldige kans om een van Hollywoods beste filmcomponisten aan het werk én aan het woord te horen!

  In samenwerking met Mojo

 • Prijzen
  Rang 1 Rang 2 Rang 3 Rang 4
  Standaard € 79,00 € 69,00 € 59,00 € 39,00
  Prijstype Rang Prijs
  Standaard Rang 1 € 79,00
  Standaard Rang 2 € 69,00
  Standaard Rang 3 € 59,00
  Standaard Rang 4 € 39,00

  Bij dit concert is geen drankje inbegrepen.

  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

 • Digitaal Concertprogramma

  Digitaal Concertprogramma

  Voor dit concert is een digitaal concertprogramma te koop voor € 1,50. Hierin vindt u het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden per concert. U kunt dit concertprogramma in het winkelmandje toevoegen. Vanaf een aantal weken voorafgaand aan het concert is het digitale programma te bekijken op www.preludium.nl.

 • Musici

  James Newton Howard - componist/dirigent

  Tsjechisch Nationaal Symfonie Orkest

  Programma

  Muziek uit bekende films zoals The Dark Knight, The Sixth Sense en Pretty Woman. Uitgevoerd door symfonieorkest en koor, met de componist zelf als dirigent en presentator.

  Dit concert heeft een pauze

In beeld

Kijk alvast rond!

Neem alvast een kijkje in Het Concertgebouw. Neem plaats op het frontbalkon, wandel door de foyers, of bekijk de Grote Zaal eens vanuit het perspectief van de dirigent!

Start de virtuele tour

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.