Jazz at Lincoln Center Orchestra & Marsalis eren Benny Goodman

Grote Zaal

Woensdag 21 februari 2018 | 20:15- 22:35 | Grote Zaal | Het Concertgebouw Eigen Programmering | Vanaf € 36,00
 • Musici & Programma

  Musici

  Jazz at Lincoln Center Orchestra

  Wynton Marsalis - trompet/leiding

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  Jazz at Lincoln Center Orchestra with Wynton Marsalis
  Wynton Marsalis en zijn Jazz at Lincoln Center Orchestra laten een van de meest legendarische jazzconcerten herleven. Tachtig jaar geleden vond in Carnegie Hall de ‘coming out’ van de jazz plaats. Amerika’s belangrijkste klassiekemuziekpodium verwelkomde Benny Goodmans bigband. En daarmee nieuwe ritmes, spannende jams en vooral: de mix van zwart en blank op één podium. Na deze avond was jazz overal. Trompettist Wynton Marsalis speelt de historische stukken van deze fenomenale avond.

  Benny Goodman
  Naar verluidt heeft Benny Goodman hartelijk gelachen bij het idee van zijn bigband in Carnegie Hall. Gelukkig werd de King of Swing overgehaald. Opnamen van zijn lang tevoren uitverkochte concert vol revolutionaire improvisaties verkopen nog altijd prima. Hoe het echt voelde, laten Wynton Marsalis en zijn Jazz at Lincoln Center Orchestra horen. Van Body and soul tot I got rhythm en Avalon: Goodman koos en interpreteerde de nieuwe klassiekers. Tachtig jaar later is de extase niet minder geworden.

 • Prijzen
  Rang 1 Rang 2 Rang 3
  Standaard € 59,00 € 50,00 € 36,00

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Rondom uw bezoek

  Onderstaande extra’s kunt u direct meebestellen tijdens het online bestellen van uw concertkaarten, of via Mijn account nadat u uw concertkaarten heeft besteld.

  • Pauze-arrangement (hartig)

   Reserveer online alvast uw pauze-arrangement. Voor € 5 per persoon is er in het Café een tafeltje voor u gereserveerd waar we u een drankje naar keuze en nootjes en olijven serveren. Met champagne kost dit pauze-arrangement € 14,50 per persoon.

  • Pauze-arrangement (zoet)

   Reserveer online alvast uw pauze-arrangement. Voor € 5 per persoon is er in het Café een tafeltje voor u gereserveerd waar we u een drankje en taartje naar keuze serveren. Met champagne kost dit pauze-arrangement € 14,50.

 • Musici

  Jazz at Lincoln Center Orchestra

  Wynton Marsalis - trompet/leiding

  Dit concert heeft een pauze

In beeld

Kijk alvast rond!

Neem alvast een kijkje in Het Concertgebouw. Neem plaats op het frontbalkon, wandel door de foyers, of bekijk de Grote Zaal eens vanuit het perspectief van de dirigent!

Start de virtuele tour

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.