Jerusalem Kwartet en Matan Porat met Dvořák

Kleine Zaal

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.
Zaterdag 20 mei 2017 | 20:15- 22:15 | Kleine Zaal | Het Concertgebouw Eigen Programmering
 • Musici & Programma

  Musici

  Jerusalem Kwartet

  Matan Porat - piano

  Programma

  Dvořák - Terzetto in C, op. 74, B 148

  Dvořák - Dertiende strijkkwartet in G, op. 106, B 192

  Dvořák - Tweede pianokwintet in A, op. 81

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  Jerusalem Kwartet
  Het Jerusalem Kwartet viert het 175ste geboortejaar van Dvořák in een eigen Spotlight-serie. Daarbij schuift vandaag de opkomende ster Matan Porat aan. Een uniek pianist, aldus de Britse pers, die hem prees om zijn gedurfde, vurige spel. Die kwaliteiten kan hij zeker kwijt in Dvořáks Tweede pianokwintet. Het Jerusalem Kwartet en Porat begeven zich naar Dvořáks Tsjechië. Waar melancholie en optimisme samengaan in een kleurrijke klankwereld.

  Dvořák
  Dvořáks schoonmoeder verhuurde een kamer aan een chemiestudent die ook vioolles had bij een lokaal beroemde violist. Dvořák startte gaandeweg met deze twee een ad hoc gezelligheidstrio, in de lastige bezetting van twee violen en alt. Zodoende schreef Dvořák zijn Terzetto, waarin de alt de rol van basstem op zich neemt. Het Jerusalem Kwartet speelt daarnaast een van zijn meest geliefde kwartetten. Het Dertiende strijkkwartet is zeer expressief en zit vol inventieve ritmiek.

 • Prijzen

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Digitaal Concertprogramma

  Digitaal Concertprogramma

  Voor dit concert is een digitaal concertprogramma te koop voor € 1,50. Hierin vindt u het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden per concert. U kunt dit concertprogramma in het winkelmandje toevoegen. Vanaf een aantal weken voorafgaand aan het concert is het digitale programma te bekijken op www.preludium.nl.

 • Musici

  Jerusalem Kwartet

  Matan Porat - piano

  Programma

  Dvořák - Terzetto in C, op. 74, B 148

  Dvořák - Dertiende strijkkwartet in G, op. 106, B 192

  Dvořák - Tweede pianokwintet in A, op. 81

  Dit concert heeft een pauze

In beeld

Kijk alvast rond!

Neem alvast een kijkje in Het Concertgebouw. Neem plaats op het frontbalkon, wandel door de foyers, of bekijk de Grote Zaal eens vanuit het perspectief van de dirigent!

Start de virtuele tour

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.