Kamermuziek Ensemble van het PSO & Sophia's Symphonic Wind Ensemble

Kleine Zaal

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.
Zondag 19 maart 2017 | 14:15- 16:15 | Kleine Zaal | Philips Symfonie Orkest
 • Musici & Programma

  Musici

  Kamermuziek Ensemble van het PSO

  Sophia's Symphonic Wind Ensemble

  Programma

  R. Strauss - Serenade in Es, op. 7

  Mahler - Lieder eines fahrenden Gesellen (bew. E. Somers)

  Schubert - Octet in F, D 803, op. 166

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  Kamermuziek Ensemble van het Philips Symfonie Orkest
  Het Philips Symfonie Orkest werd in 1930 opgericht als een van de vele verenigingen voor medewerkers van het Eindhovense bedrijf. Inmiddels is het orkest, onder leiding van dirigent Jules van Hessen, uitgegroeid tot een van de grootste amateur-symfonieorkesten van Nederland. In 2016 werd een uitgebreid Kamermuziek Ensemble samengesteld uit het orkest, waarmee onder andere een bewerking van Richard Wagners Siegfried-Idyll werd uitgevoerd. Dit voorjaar heeft het Kamermuziek Ensemble het magistrale Octet in F van Franz Schubert, voor strijkkwintet, klarinet, fagot en hoorn, op de lessenaars.

  Sophia’s Symphonic Wind Ensemble
  Sophia’s Vereeniging uit Loon op Zand is een van de beste harmonieorkesten in Nederland en staat onder leiding van dirigent Jos Schroevers. Uit dit harmonieorkest is een kamermuziekgezelschap (bestaande uit blazers, contrabas en harp) samengesteld: Sophia’s Symphonic Wind Ensemble. Tijdens dit concert voert het ensemble twee werken uit. Om te beginnen de Serenade in Es van Richard Strauss voor vier hoorns, twee fluiten, twee hobo's, twee klarinetten, twee fagotten en een contrafagot of tuba. Daarna klinkt de liederencyclus Lieder eines fahrenden Gesellen van Gustav Mahler in een bewerking door Erik Somers voor zangstem en blazersensemble.

 • Prijzen

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Musici

  Kamermuziek Ensemble van het PSO

  Sophia's Symphonic Wind Ensemble

  Programma

  R. Strauss - Serenade in Es, op. 7

  Mahler - Lieder eines fahrenden Gesellen (bew. E. Somers)

  Schubert - Octet in F, D 803, op. 166

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

In beeld

Kijk alvast rond!

Neem alvast een kijkje in Het Concertgebouw. Neem plaats op het frontbalkon, wandel door de foyers, of bekijk de Grote Zaal eens vanuit het perspectief van de dirigent!

Start de virtuele tour

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.