Kamermuziek op zondagmiddag: Fauré's Tweede pianokwartet

Kleine Zaal

(wijziging d.d. 15 september) Celliste Ella van Poucke heeft af moeten zeggen voor dit concert. Ze wordt vervangen door Alexander Warenberg, winnaar van het Nationaal Celloconcours 2016.
Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.
Zondag 5 november 2017 | 14:15- 15:30 | Kleine Zaal | Het Concertgebouw Eigen Programmering
 • Musici & Programma

  Musici

  Vassilis Varvaresos - piano

  Noé Inui - viool

  Georgy Kovalev - altviool

  Alexander Warenberg - cello

  Programma

  Brahms - Derde pianokwartet in c, op. 60

  Fauré - Tweede pianokwartet in g, op. 45

  Dit concert heeft geen pauze

 • Omschrijving

  Fauré
  Faurés Tweede pianokwartet wordt vaak overschaduwd door het populaire Eerste. Een bijzonder ensemble laat deze middag horen hoe onterecht dat is. Elk deel wordt in kleur aangezet door pianist Vassilis Varvaresos. Waarna hij in sferisch gesprek gaat met violist Noé Inui, altist Georgy Kovalev en cellist Alexander Warenberg. Ook Brahms daalt in zijn Derde pianokwartet diep af in de menselijke ziel. Hij suggereerde zijn uitgever het omslag te voorzien van een portret met een pistool tegen het hoofd… Toch is het kwartet niet somber, maar vooral warmhartig.

  Kamermuziek op zondagmiddag
  Wat doet u op zondag? Waarom zou u thuis zitten, als in Het Concertgebouw een heel andere wereld wacht? Laat u meevoeren door de muziek, een uurtje maar! Vandaag met een bijzonder pianokwartet. Op andere zondagmiddagen hoort u bijvoorbeeld de zussen Maria en Nathalia Milstein of het Dudok Kwartet Amsterdam. Prachtige muziek om uw weekend eens anders te kleuren, en de nieuwe week geïnspireerd te beginnen.

 • Prijzen

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Digitaal Concertprogramma

  Digitaal Concertprogramma

  Voor dit concert is een digitaal concertprogramma te koop voor € 1,50. Hierin vindt u het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden per concert. U kunt dit concertprogramma in het winkelmandje toevoegen. Vanaf een aantal weken voorafgaand aan het concert is het digitale programma te bekijken op www.preludium.nl.

 • Musici

  Vassilis Varvaresos - piano

  Noé Inui - viool

  Georgy Kovalev - altviool

  Alexander Warenberg - cello

  Programma

  Brahms - Derde pianokwartet in c, op. 60

  Fauré - Tweede pianokwartet in g, op. 45

  Dit concert heeft geen pauze

In beeld

Kijk alvast rond!

Neem alvast een kijkje in Het Concertgebouw. Neem plaats op het frontbalkon, wandel door de foyers, of bekijk de Grote Zaal eens vanuit het perspectief van de dirigent!

Start de virtuele tour

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.