King Crimson – Uncertain Times – European Tour 2018

Grote Zaal

De kaartverkoop voor dit concert verloopt via Ticketmaster. De kaartverkoop voor het extra concert op 14 juli start op 8 december. Ga naar de site van Ticketmaster
Vrijdag 13 juli 2018 | 20:00- 22:20 | Grote Zaal | Het Concertgebouw Eigen Programmering
Zaterdag 14 juli 2018 | 20:00- 22:20 | Grote Zaal | Het Concertgebouw Eigen Programmering
 • Musici & Programma

  Musici

  King Crimson

  Robert Fripp - gitaar

  Bill Rieflin - keyboard

  Jakko Jakszyk - zang en gitaar

  Tony Levin - bas

  Mel Collins - saxofoon en fluit

  Pat Mastelotto - drums

  Gavin Harrison - drums

  Jeremy Stacey - drums

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  De kaartverkoop voor dit concert verloopt via Ticketmaster. De kaartverkoop van het extra concert op 14 juli start op 8 december. Via Het Concertgebouw zijn kaarten verkrijgbaar vanaf 6 februari 2018, op die dag begint de verkoop voor de Robeco SummerNights.

  King Crimson
  Al in 1973 hield King Crimson hof in Het Concertgebouw. Het nam er de indrukwekkende plaat The Night Watch op. 45 jaar later is de legendarische rockformatie terug. King Crimson vermengt psychedelica, klassiek, jazz, folk, elektronica – maar staat vóór alles los van de tijd. De formatie rond gitarist Robert Fripp gaat al decennialang zijn eigen weg. Soms is dat een gamelan-sound, soms een metalgeluid, soms neemt Fripp vier drummers mee. Hoe hun nieuwe tour Uncertain Times zal klinken? De titel zegt het al. Laat u verbluffen door de grondleggers van de progrock.

  Robert Fripp
  Enkele jaren terug besloot Robert Fripp niet meer live op te treden. Al snel groeide hij van een tevreden mens uit in een saaie vent, zo vond ook zijn vrouw. En dus is King Crimson terug als nooit tevoren. Recente wereldtours werden triomfen, en nog altijd is geen concert hetzelfde. Dertien studio-albums en vijftien live-platen bereidden de weg voor bands als Yes en Genesis. En ook nu, in Uncertain Times, is één ding zeker; King Crimson regeert.

 • Prijzen

  Bij dit concert is geen drankje inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Musici

  King Crimson

  Robert Fripp - gitaar

  Bill Rieflin - keyboard

  Jakko Jakszyk - zang en gitaar

  Tony Levin - bas

  Mel Collins - saxofoon en fluit

  Pat Mastelotto - drums

  Gavin Harrison - drums

  Jeremy Stacey - drums

  Dit concert heeft een pauze

In beeld

Kijk alvast rond!

Neem alvast een kijkje in Het Concertgebouw. Neem plaats op het frontbalkon, wandel door de foyers, of bekijk de Grote Zaal eens vanuit het perspectief van de dirigent!

Start de virtuele tour

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.